Medtem ko dandanes vse produkcije hiše strmijo k ustvarjanju franšiz iz finančno uspešnih filmov, je eden največjih animacijskih studiev zatrdil, da pri njih to nikakor ni prioriteta. Ta teden je predsednik studia Pixar v intervjuju oznanil, da po letu 2019 nimajo več planiranih nadaljevanj. V načrtu za naslednja tri leta jih imajo sicer tri: Avtomobile 3 in težko pričakovana Svet igrač 4 ter Neverjetne 2, po tem pa jim zaenkrat sledijo samo novi originalni projekti.

Trenutno je planiranih kar pet novih Pixarjevih originalnih filmov. Prvega z naslovom Coco bomo lahko v kinematografih videli že novembra naslednje leto. Za leto 2020 sta napovedana še dva originalna projekta, za preostala dva pa leto izdaje še ni znano, lahko pa sklepamo, da bosta izšla leta 2021 in 2022.

Takole je Pixar lani predstavil svoje nove filme.

Takole je Pixar lani predstavil svoje nove filme.

Predsednik Pixar studia Jim Morris v intervjuju za Entertainment Weekly:

“Večina studiev se odloči posneti nadaljevanje takoj, ko prejmejo nadpovprečne rezultate na blagajnah, vendar je naš poslovni model hkrati model ustvarjanja filmov, kar pomeni, da se ne bomo odločili za nadaljevanje, razen če ima režiser originalnega filma željo in dobro idejo za nadaljevanje zgodbe.”

Seznam napovedanih Pixarjevih filmov z datumi:

  • Junij, 2017: Avtomobili 3 / Cars 3
  • November, 2017: Coco (originalni projekt)
  • Junij, 2018: Svet igrač 4 / Toy Story 4
  • Junij, 2019: Neverjetni 2 / The Incredibles 2
  • Marec, 2020: Naslov neznan (originalni projekt)
  • Junij, 2020: Naslov neznan (originalni projekt)

Potrebno je omeniti, da je Pixar v filmski industriji tudi kritiško najuspešnejši studio, ki je samo v kategoriji za najboljši animirani film prejel že kar osem oskarjev. Mnogokrat se v Hollywoodu izkaže, da nadaljevanja uspešnih filmov ne presežejo originala in prejmejo temu primerne kritike, a pri Pixarju se to ni zgodilo nikdar. Za mnoge je denimo Svet igrač 3 najboljši del franšize. Prav tako prejema odlične kritike tudi animirani film Iskanje pozabljive Dory, ki se trenutno predvaja v kinematografih in že dominira v  kategoriji “box office”.

Seveda to ne pomeni, da se je studio popolnoma odrekel snemanju nadaljevanj. V teku naslednjih let lahko morda oznanijo nadaljevanje animiranega filma V višave ali pa Vrveža v moji glavi, kar bi nekatere oboževalce zelo razveselilo. Tudi pri Filmstartu menimo, da nadaljevanja niso slaba stvar, še posebej, ko jih naredi studio, ki je tako dober v pripovedovanju zgodb, kot je to Pixar.

Drugi veliki Disneyjev studio, Disney Animation Studio, pa se bo najverjetneje podal v snemanje številnih nadaljevanj. Zadnje nadaljevanje Disney Animation Studia, Fantazija 2000, je bilo izdano leta 1999. Po torej zelo dolgem premoru od nadaljevanj so že napovedali nadaljevanje Razbijača Ralpha, prav tako pa obstaja možnost nadaljevanja uspešne Zootropolis, ki je prav tako prejela izredne kritike in ima dobro podlago za naslednji del.

Pixarlogo

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x