Tako se začne. Vročica, bes, občutek nemoči, zaradi katerega je bilo potrebno spisati scenarij! Malce smo se pošalili iz enega izmed citatov filma Batman proti Supermanu: Zora pravice, ki si ga trenutno lahko ogledamo v naših kinematografih. Slednji je služil tudi kot velikopotezna najava DC-jevega filmskega sveta, v katerem bomo po vzoru Marvela, lahko spremljali tudi samostojne filme junakov Lige pravice.

Eden izmed teh bo tudi o vitezu teme, katerega masko si je tokrat nadel Ben Affleck. V naslednjem pa si kani pripisati tudi dolžnosti režiserja in scenarista. Tako naj bi v sodelovanju s kreativnim vodjem DC-jevih filmskih in televizijskih adaptacij, Geoffom Johnsom, že spisal scenarij za novo samostojno pustolovščino Batmana. Vsebina scenarija še ni znana, toda  na spletu se že pojavljajo nekatere teorije in želje oboževalcev, ki obkrožajo Affleckovo prvo samostojno udejstvovanje v črnem kostumu.

ben1

Glede na to, da bomo letos poleti v filmu Odred odpisanih (Suicide Squad) videli tudi novega Jokerja, utegnemo v prihajajočem Batmanu videti nekakšno predzgodbo, ki bi utegnila pojasniti zagrenjenost Bruca Wayna in usodo Robina, ki naj bi ga v tem filmskem svetu Joker že ubil. Tako bi lahko dobili adaptacijo enega kultnih stripov z naslovom Under the Red Hood in glede na to, da so se ustvarjalci že pri Zori pravice zgledovali pri grafičnem romanu The Dark Knight Returns in nekaterih drugih, bi bila ta poteza še kako smiselna. Namiguje se tudi na pojavo Riddlerja, ki je bil skoraj vključen že v Batmanu proti Supermanu in bi tako tudi prikazal Batmanove detektivske sposobnosti, ki jih na velikem platnu kar malce pogrešamo.

Vse do takrat pa bomo Afflecka, kot netopirja iz Gothama, spremljali v obeh filmih Lige pravice (2017 in 2019) ter v manjši vlogi v že omenjenem Odredu odpisanih. Seveda pa se bo igralec pojavil tudi izven stripovskega sveta. Že letos ga bomo lahko videli v drami The Accountant režiserja Gavina O’Connorja (Bojevnik), leta 2017 pa v kriminalki Live by Night, ki bo njegov naslednji režiserski in scenaristični podvig. Morda utegne kateri od teh filmov, malce bolj osrečiti Bostončana, ki deluje v javnosti izredno razočaran nad nekaterimi odzivi glede njegovega zadnjega filma (za pojasnilo si oglejte spodnji posnetek).

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x