Že kar dolgo nismo videli visokoproračunskega filma o plezalcih, ki vsebuje znano igralsko zasedbo in obilo akcije. Prvi napovednik za prihajajoči film Everest obljublja prav to. Na papirju izjemno močna igralska zasedba z Jasonom Clarkeom (Dawn of the Planet of the Apes, Terminator Genysis), Joshom Brolinom (No Country for Old Men, W.), Keiro Knightley (Pirates of Carribean, The Imitation Game) ter zadnje čase vedno boljšim Jakeom Gyllenhaalom (Zodiac, Nightcrawler), da ne omenjamo še nekaterih drugih znanih obrazov, je velika vzpodbuda za obetaven film.

Zgodba je osnovana na resničnih dogodkih in govori o skupini plezalcev, ki se med vzponom na najvišjo goro na svetu Mount Everest spopade z ogromno nevihto, ki ogrozi njihova življenja. Ob tem liki preživljajo tudi hudo krizo, saj vedo da jih doma čakajo družine kar še otežuje situacijo. Napovednik precej spominja na film Vertikala smrti (Vertical Limit) iz leta 2000 in obljublja nekakšno mešanico drame in akcije.

Film je nastal pod režisersko taktirko Baltasar Kormákurja (2 Guns) in nas bo v kinematografih pričakal 18. septembra letos.

Jake Gyllenhaal, Jason Clarke ter Josh Brolin

Jake Gyllenhaal, Jason Clarke ter Josh Brolin

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x