Računalniške igre zopet navdihujejo filmsko industrijo. Tokrat je v planu, da na velika platna spravijo najbolj mačističnega s steroidi nabitega agenta, ki ga je CIA kot najboljšega komandosa najela, da zanje reši svet najprej pred čudnimi roboti, nadalje pred napadom vesoljcev in še čim vmes. Nalogo si je zadal studio Platinum Dunes, ki spada pod okrilje Paramounta in ga vodijo Michael Bay (Transformerji: Poslednji vitez (Transformers: The Last Knight, 2017)), Andrew Form (Ninja Želve: Iz senc (Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows, 2016) in Brad Fuller – prav tako Ninja Želve: Iz senc. Zaenkrat Duke Nukem še nima nobenega pripadajočega režiserja ali scenarista, naj pa bi že potekali pogovori z Johnom Ceno, glede potencialne vloge naslovnega lika.

Navdušenci nad igrami so imeli možnost spremljati s cigaretom v ustih in Ray-Bankami na nosu opremljenega junaka v že 19 različnih izdajah za računalniško gnane ekrane, kjer s svojimi nadčloveškimi močmi in “strokovnim znanjem” o eksplozivih sistematično odstranjuje negativce. Poleg tega pa z zabavnimi reki v stilu “Your face. Your ass. What’s the difference?” in “It’s time to kick ass and chew bubble gum. And I’m all out of gum.” in neštetimi seksualnimi referencami ob vseh pomanjkljivo oblečenih damah, ki jih tekom napredovanja srečuje, zabaval igralce. Poznavalci bodo v drugem omenjenem reku hitro prepoznali podobnost s citatom iz filma Oni živijo (They Live, 1998), ki smo ga že obdelali tudi v našem podkastu.

Duke Nukem Forever

John Cena, potencialni kandidat za prevzem vloge steroidnega junaka, je svojo prepoznavnost in slavo koval predvsem v svetu wrestlinga. Hkrati pa je sodeloval tudi že v nekaj filmskih projektih, kot so Razuzdanka (Trainwreck, 2015), The Marine (2006), najmlajši izmed njih pa je lanski Očka proti fotru 2 (Daddy’s Home 2, 2017), ki je letos prislužil dve nominaciji za Zlate maline.

Glede na to, da se trendi v Hollywoodu v zadnjih letih vse bolj obračajo v izenačevanje vlog moških in žensk na filmskem platnu, bo prav zanimivo videti, kako bodo izpeljali Duke Nukem in kakšnih komentarjev bo deležen.

O avtorju

Copy Writer

Človek tisočerih zanimanj in interesnih dejavnosti, ki si v svojem življenju z veseljem ogleda tudi kakšen film. Zaslug za veselje do pisanja pa ne pripisujem svoji srednješolski profesorici slovenščine.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x