Novica sicer še ni uradno potrjena in tudi ni največje presenečenje, toda igralec naj bi obvestil studio, da je opravil z Bondom in da naj poiščejo zamenjavo zanj. V nasprotno ga ni prepričala niti ponudba 89 milijonov evrov za nastop v še dveh filmih franšize.

V časih, ko igralci ne dosegajo več tako vrtoglavih vsot, je zavrniti tako goro denarja kar malce šokantno. Craig je ob promoviranju lanske izdaje agenta 007 dejal, da si raje prereže zapestja, kot pa da je zopet Bond. Franšiza je za čas njegovega udejstvovanja v vlogi najslavnejšega vohuna na svetu zaslužila s kinovstopnicami prek 2,5 milijarde evrov, medtem ko naj bi bil igralec plačan skorajda 50 milijonov evrov za vse štiri filme skupaj. Britanec se je za zaključek tega poglavja odločil že po koncu snemanja zadnje bondiade Spectre, toda studio je še vedno upal na njegov povratek, če bi mu ponudili dovolj denarja. Na Craiga naj bi zelo vplivala poškodba kolena, ki jo je staknil med takratnim snemanjem, in mu dokončno “sporočila”, da je dovolj. Kaj to pomeni za prihodnost franšize? Bodo obrazi stranske zasedbe ostali enaki ali se nam obeta popolnoma ponovni zagon franšize? Glede na resen ton, ki so ga ustvarjalci ubrali med Craigovo ero, bi bilo kar malce smešno videti, kako bi nonšalantno v glavni vlogi nastopil popolnoma nov igralec, medtem ko bi se drugi liki obnašali, kot da se ni nič spremenilo. Morda pa je to čas za novo dobo Bonda, ki se utegne vrniti k svojim koreninam in nam ponuditi malce lahkotnejši ton.

Daniel Craig je zavrnil mastno plačilo za nastop v še dveh filmih franšize.

Kdo bo Craiga v tej ikonični vlogi nasledil? Po pravici povedano smo tudi v uredništvu mnogokrat razmišljali o tem, toda za kaj bolj poglobljenega se zdi, da ne bo prav veliko časa, saj utegnemo že v kratkem dobiti novega Bonda. Po mnenju mnogih (in tudi nas) bo to Tom Hiddleston, za izbiro katerega so pri eni izmed stavnic že zaprli stave. Mladi Londončan je mnoge očaral v Marvelovih filmih, kjer igra edinega kolikor toliko prepričljivega zlobca Lokija, toda tam bo kmalu zaključil pot, saj je Thor: Ragnarok zadnji film, v katerem se bo igralec pojavil. Podobno avdicijo, kot jo je imel Daniel Craig v Zadnjem poslu (Layer Cake) leta 2004, je imel letos tudi Hiddleston, saj smo ga videli v mini seriji Nočni receptor (The Night Manager), kjer je igral britanskega vohuna in je med drugim tudi naročil Bondovo najljubšo pijačo, seveda popolnoma v njegovem slogu. Igralcu gotovo v prid govori to, da kmalu ne bo več zavezan k franšizi in da je v ravno pravih letih za Bonda. Seveda pa ni edini kandidat, ki se ga za to vlogo omenja.

Bo Tom Hiddleston novi Bond?

Dolgo časa je na lestvicah kraljeval Damien Lewis, ki ga podobno kot Hiddlestona letos lahko spremljamo v adaptaciji vohunskega romana Johna Le Carreja Izdajalec po naši meri (Our Kind of Traitor), sicer pa je najbolj znan po vlogah v serijah Peščica izbranih (Band of Brothers) in Domovina (Homeland), za katero je tudi prejel nagrado emmy. Mnoge moti njegov videz oziroma barva las, toda naslednja izbira je sprožila še več polemik, saj je bil prva Sonyjeva želja za Craigovo zamenjavo Idris Elba. Elba se je na govorice v medijih odzval mešano, saj pravi, da bi bilo igranje Bonda velika čast, toda po drugi strani pa ne želi biti do konca kariere označen kot “črni Bond”. Mnogi igralci imajo še danes težave pri otepanju te vloge; prvo ime, ki pride na pamet, je zagotovo Pierce Brosnan. Sicer Elbi ravno tako kot Hiddlestonu govori v prid, da ni pod pogodbo kakšne večje franšize z izjemo Marvela, toda za razliko od njegovega igralskega kolega je vloga zvezdnika serije Skrivna naveza (The Wire) v teh filmih povsem pozabljiva. Njegov minus je zagotovo starost, saj pri 43 letih pred seboj nima dolgoročnega sodelovanja v franšizi in pri izidu naslednjega filma bi bil kaj hitro lahko že blizu petdesetim. Med potencialnimi kandidati lahko najdemo še Aidana Turnerja (trilogija Hobit), Henryja Cavilla (trenutni Superman), Jacka O’Connella (Neuklonljiv, Denarne igre) in tudi Toma Hardyja, ki naj bi bil na nekaterih lestvicah popolnoma pri vrhu kandidatov, toda njegova zgodba je podobna Cavillovi, saj sta oba v javnosti že preveč izpostavljena in imata tudi pogodbo za drugi franšizi.

Mi bomo tudi sledili nadaljnjim novicam in prav zanimivo bo videti, ali je novi Bond res že izbran. Zaenkrat se zdi, da lahko samo še preobrat epskih razsežnosti spremeni trenutno situacijo.

Kmalu bo na vrsti še sedmi James Bond.

Kmalu bo na vrsti še sedmi James Bond.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x