V celotni filmski zgodovini je samo eni osebi uspelo sestaviti defibrilator iz svečnika, mikrofonske žice in gumijaste podlage. Temu vsemogočnemu človeku je ime MacGyver! Ameriški igralec Richard Dean Anderson je upodobil ikonično vlogo inženirja/znanstvenika/tajnega agenta Angusa MacGyverja v televizjiski seriji, ki je ugledala luč sveta leta 1985. MacGyver je v času svojega obstoja imel kar sedem sezon s 139 epizodami, poleg tega pa sta bila posneta še dva filma. Dean Anderson je s to vlogo hitro pridobil slavo in tako postal zvezdnik še ene zelo uspešne televizijske serije Zvezdna vrata: SG-1, v kateri je igral polkovnika/generala Jonathana “Jacka” O’Neilla kar osem let.

macgyver, richard dean anderson, mullet, osemdeseta, tv, film, itajni agent, pustolovski, akcija, stargate

Hollywood ima danes tendenco, da obuja mrtve franšize in že nekaj časa se govori o ponovnem zagonu te pustolovske televizijske serije. Vendar je zdaj studio Lionsgate potrdil, da načrtuje prenesti ikoničnega junaka tudi na velika platna. Ni nič novega, da lahko istočasno obstajata televizijska in filmska različica iste vsebine, saj je to že mogoče videti z DC-jevim televizijskim in filmskim svetom (Flash ima že svojo serijo, z njim nepovezani film pa izide kmalu). Producent filmov Hitri in drzni Neil Moritz in ustvarjalec prvotne televizijske serije MacGyver trenutno nadzorujeta izdelavo filma. Kdo bo prevzel glavno vlogo v filmu, še ni znano, vendar nikar ne upajte na povratek zdaj 66 let starega Deana Andersona, saj ga poleg starosti omejuje tudi neizkušenost na velikih zaslonih (hkrati pa ne pričakujte mogočne “mullet” frizure”).

Za prvo epizodo nove televizijske serije MacGyver vemo, da jo bo režiral James Wan, ki je pred tem režiral Hitri in drzni 7 (režira tudi prihajajoči film Aquaman). V seriji bomo spremljali mladega MacGyverja, ki ga rekrutira skrivnostna organizacija, ki bi rada uporabila njegove spretnosti. Prvo epizodo bo spisal Paul Downs Colaizzo, ki je bolj znan po pisanju uspešnih gledaliških predstav. O novih igralcih, ki bodo stopili v čevlje Angusa MacGyverja, za zdaj še ni nobenih novic, vendar bodo najverjetneje najeli igralca tam do 30. leta starosti. Izida serije in filma za zdaj še nista znana.

O avtorju

Christoffer Larsson

Vedno sem si želel ustvariti kakšen kanal na YouTubu, kjer bi kritiziral filme ali komentiral najnovejše filmske novice. Žal mi je strah pred kamero venomer preprečeval te sanje. Vendar mi je nekega dne Jure predstavil Filmstart in nemudoma sem bil navdušen nad idejo, da bi pisal članke za ta portal. 10 mesecev pozneje se še zmeraj mučim z vejicami, vendar mi David in Jure kljub temu dovolita opravljati to, kar sem si od nekdaj želel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x