Kot je sedaj že splošno znano želijo mnogi studiji posnemati Marvelov filmski svet (Marvel Cinematic Universe) in kot prvi so se tega lotili pri Warner Bros. s svojo adaptacijo stripov iz založbe DC Comics. Studio, ki je kar se tiče superherojev največje uspehe doživel z Batmanom režiserja Christopherja Nolana je kot prvi korak k uresničitvi tega cilja naredil z Jeklenim možem (Man of Steel), ki bo naslednje leto dobil nadaljevanje v obliki filma Batman v. Superman, kjer bomo prvič videli oba najslavnejša stripovska junaka skupaj na velikem platnu, sledil pa mu bo tudi film o antiherojih Suicide Squad.

Toda poleg velikih projektov kot je omenjeni in dva filma Lige pravice (Justice League), ki sta napovedana želijo pri DC-ju svoj svet razširiti, tudi s samostojnimi filmi kot so že napovedani Aquaman, Wonder Woman ter tudi film o Batmanu. Je pa med možnostmi studia, bojda tudi samostojno nadaljevanje omenjenega Jeklenega moža, ki zaenkrat še ni uradno potrjeno, toda pojavljajo se govorice, da želijo pri Warner Bros. kot režiserja Georgea Millerja, ki nam je letos postregel z akcijsko poslastico Pobesneli Max: Cesta besa (Mad Max: Fury Road), ki je zanimivo ravno tako pod okriljem omenjenega studia.

Sedemdesetletni Avstralec, ki ima sicer med napovedanimi projekti nadaljevanje Pobesnelega Maxa je bil že pred časom povezan s DC-jevimi stripi, saj je bil izbran za režiserja prvega filma o Ligi pravice, ki bi moral iziti že leta 2007, toda stavka scenaristov je vse skupaj preprečila. Miller, ki je poleg filmov o Pobesnelem Maxu poznan, tudi kot režiser risanke Vesele nogice (Happy Feet) torej ima interes režirati katerega od stripovskih filmov, toda resnici na ljubo je precej malo verjetno glede na njegova leta, da bi poleg svoje franšize sprejel breme novega visokoproračunskega filma. Bi pa bilo vsekakor zanimivo videti njegovo vizijo superjunaškega filma.

Utegne Goerge Miller stopiti v stripovski svet?

Utegne Goerge Miller stopiti v stripovski svet?

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x