Že vse od 19. oktobra, ko smo dobili novi uradni poster, in dneva kasneje, ko je prišel (skoraj) zadnji uradni napovednik za prihajajoče nadaljevanje Vojne zvezd s podnaslovom Sila se prebuja, se sprašujemo, kje je Luke Skywalker. Glede na to, kako sta bila napovednik in poster natrpana s skorajda vsemi glavnimi liki filma, se poraja vprašanje, kako da Luka ni med njimi. Tako so se že pojavile prve teorije o stanju, v katerem je glavni junak prvotne trilogije Vojne zvezd.

Po tem, ko smo v napovedniku slišali Hana Sola (Harrison Ford), kako pripoveduje mladima Finnu (John Boyega) in Rey (Daisy Ridley) o Sili, jedijih in temni strani, ki naj bi med ostalim veljale za legende in mite, je vprašanje, kam je pot zanesla Luka (Mark Hamill), ki je v Jedijevi vrnitvi (Return of the Jedi) porazil Galaktični imperij. Nekateri menijo, da je Luke najverjetneje v izgnanstvu oz. se skriva in se je podobno kot njegov mentor Obi-Wan umaknil v samoto. Toda intervju iz leta 2006 bi lahko podal odgovor na to zanimivo vprašanje.

V začetku prejšnjega desetletja je igralec in režiser Jon Favreau (Iron Man 1 & 2, Knjiga o džungli) vodil odajo Večerja za pet (Dinner for Five), v kateri je gostil zanimive goste iz sveta filma. V eni izmed epizod leta 2006 je namesto njega oddajo vodil režiser Kevin Smith (Trgovci, Jay in Tihi Bob vračata udarec), med gosti pa je bil tudi Mark Hamill. Ta je njemu in ostalim med drugim razkril, da je po koncu pete epizode z naslovom Imperij vrača udarec (Empire Strikes Back) predvideval, da bo njegov lik vsaj za določeno obdobje zavil na temno stran Sile. To je tudi predlagal ustvarjalcu Georgeu Lucasu, ki pa je idejo zavrnil. Igralec je tudi povedal, da bi bilo tako lik Luka še veliko bolj zabavno igrati.

MarkHamillGuardiansPremiere

Le kako bo izgledal Mark Hamill v vlogi Luka Skywalkerja po vseh dolgih letih?

Za tiste, ki se sprašujejo, zakaj bi nek nedolžen intervju sploh kaj veljal, je tu še zelo pomembna informacija. Poleg Hamilla so bili v takratni epizodi gostje še: ustvarjalec Marvelovih stripov Stan Lee, igralec Jason Lee in kdo drug kot režiser prihajajoče sedme epizode J.J. Abrams! Že sam izraz na obrazu Abramsa med pogovorom je bil zelo zanimiv in glede na to, da je režiser prenovljenih Zvezdnih stez in tretjega dela franšize Misija: Nemogoče tudi soscenarist prihajajoče Sila se prebuja, bi bilo zanimivo vedeti, če je kaj takega Hamill predlagal tudi Abramsu, ali pa se je nemara česa podobnega spomnil celo režiser sam.

Ima pa ta teorija zelo trhla tla, saj je kvota antagonistov v prihajajočem delu že dodobra izpolnjena. V ospredju je tako Kylo Ren, v katerega se bo prelevil Adam Driver in ki utegne imeti osrednjo vlogo v novi trilogiji. V ozadju ostankov Imperija v obliki Prvega reda (The First Order) sta tudi General Hux, katerega bo upodobil Domnhall Gleeson (Ex Machina) in Captain Phasma, katere oklep bo nosila Gwendoline Christie (Igra prestolov). Je pa tu še skrivnostna figura v obliki vrhovnega voditelja Snoka, lika, ki bo upodobljen s pomočje tehnologije “motion capture” izpod rok njenega mojstra Andyja Serkisa, ki smo ga tako preobraženega že videli v Gospodarju prstanov (Lord of the Rings), kjer je bil Golum, in kot Caesarja v novodobnem Planetu opic. Za epizodo osem pa je tudi že napovedan Benicio del Toro v obliki še neznanega zlobneža…

Se je pa Mark Hamill, ki je po koncu prvotne trilogije kar malce padel v anonimnost, že lotil marsikatere vloge zlobneža. Še najbolj je znan oboževalcem Batmana in serije iger Arkham, v katerih je glas posodil Jokerju. Kot rečeno, je to ena od mnogih teorij, ki se je pojavila ob vseh napovednikih. Odgovor na to bomo dobili najkasneje 17. decembra, do takrat pa lahko še naprej veselo premlevamo še tako neverjetne zamisli, ki zaidejo v naše glave.

Prilagamo še video omenjenega pogovora:

 

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x