Potem ko je Ben Affleck odstopil od režije samostojnega filma o Batmanu, kjer bo imel tudi glavno vlogo, je studio Warner Bros. začel z mrzličnim iskanjem novega režiserja. Po dolgotrajnih pogajanjih, ki so vmes že padla v vodo, bo nalogo prevzel Matt Reeves, režiser kultnega Pošastno (Cloverfield) in Zore planeta opic (Dawn of the Planet of the Apes). Petdesetletnik se nam bo letos predstavil še s tretjim delom franšize Planeta opic, nato pa se bo pospešeno lotil snemanja Batmana, ki zaenkrat nosi preprost naslov The Batman.

Kot je znano je Ben Affleck odstopil od režije zaradi prevelike utrujenosti in nezadovoljstva s scenarijem, saj ta po njegovem mnenju ni ravno tisto kar si želi posneti. Veliko je k temu pripomoglo tudi razočaranje nad njegovim zadnjim filmom Zakon noči (Live by Night), ki je pogorel pri kritikih in gledalcih. Nekateri viri tudi trdijo, da naj bi bil oskarjevec vidno nezadovoljen nad razpletom celotnega DC-jevega projekta, saj sta tako Batman proti Supermanu (Batman v Superman: Dawn of Justice) kot tudi Odred odpisanih (Suicide Squad) doživela negativen sprejem, in tako igralec pospešeno išče način, da odstopi od vloge gothamskega netopirja. Zagotovo bo njegova prihodnost veliko odvisnoa tudi od uspeha letošnjih Čudežne ženske (Wonder Woman) in Lige pravice (Justice League), naslednjih dveh filmov DC-jevega filmskega sveta.

Ben Affleck je po mnogih razočaranjih režijo Batmana prepustil Mattu Reevesu.

Scenarij za film so spisali Ben Affleck, Geoff Johns in Chris Terrio ter kot kaže naj bi bila studio in Reeves zadovoljna s končno različico, tako da bo projekt pospešeno stopil v produkcijo. V filmu naj bi tako zaigrali še Jeremy Irons (Batman proti Supermanu) kot Alfred, J.K. Simmons (Ritem norosti) kot komisar Gordon in Joe Mangianello (Vroči Mike) kot zlikovec Deathstroke, medtem ko je izid filma načrtovan za leto 2018.

Studio Warner Bros. pa je tik za tem še naznanil film o superjunaku Nightwingu, ki ima tesno povezavo z Batmanom. Za vse neposvečene: Nightwing je alter-ego Dicka Graysona, prvega Robina, ki na starejša leta prevzame novo identiteto in prične s samostojnim bojem proti zločinu. Film bo režiral Chris Mackay, ki trenutno žanje uspehe z Lego Batman filmom (The LEGO Batman Film) in se bo tako prvič lotil igranega celovečerca, medtem ko je za scenarij zadolžen Bill Dubuque, ki je zakrivil lanskega Računovodjo (The Accountant), ravno tako s starejšim Affleckom v glavni vlogi. Kdo utegne stopiti v čevlje priljubljenega superjunaka, še ni znano.

Tako zadnje informacije kažejo na pospešene ukrepe Warner Bros., ki želi spraviti DC-jeve filme v novo smer. Tako se nam v prihodnjih letih obeta film o Aquamanu, ki ga bo režiral mojster grozljivk James Wan. Velikih težav z razvojem je deležen film o Flashu, ki je po večih menjavah režiserja, trenutno brez slednjega. Za bližnjo prihodnost je še napovedan žensko obarvan film Gotham City Sirens, kjer bo glavno vlogo nosila Margot Robbie kot Harley Quinn, režiral pa ga bo David Ayer, ki se je lani opekel z Odredom odpisanih. Toda glede na to, da je bil ta velik finančni hit, se obeta tudi nadaljevanje, za režijo katerega je v igri kar Mel Gibson. Med prihajajočimi projekti DC-ja pa so še Green Lantern Corps, ki bo nekakšen “reboot” Zelene svetilke (Green Lantern) iz leta 2011, Justice League Dark izpod režije Douga Limana (Na robu jutrišnjega dne) in Shazam! ter Black Adam, filma v katerih bo v vlogi slednjega nastopil Dwayne “The Rock” Johnson.

Warner Bros. pospešeno črpa stripovski zaklad založbe DC Comics.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x