Prihodnji mesec utegne biti za marsikaterega filmskega sladokusca prav poseben, saj se bo med 9. in 20. novembrom odvijal ljubljanski mednarodni festival filma, bolje znan pod imenom Liffe. Današnji dan je eden izmed bolj prelomnih, saj je programski direktor Simon Popek predstavil seznam filmov, ki nas bodo navduševali skozi dvanajst novembrskih dni in med njimi lahko najdemo ene najbolj pričakovanih filmov leta.

Glavna atrakcija bodo zagotovo mnogi aduti letošnjega canskega festivala, saj bo v sklopu predpremier mogoče videti zmagovalni film Jaz, Daniel Blake (I, Daniel Blake) britanskega režiserja Kena Loacha, med kopico filmov pa lahko najdemo še najnovejše izdelke priznanih Jima Jarmuscha, Paula Verhoevena, Terrencea Malicka, Wernerja Herzoga in Nicolasa Windinga Refna. Na hitro velja zagotovo izpostaviti tudi nemški film Toni Erdmann, ki navdušuje kritike vsega sveta, tukaj pa je še kontroverzna grozljivka Surovo (Raw), ki je naj bi na filmskem festivalu v Torontu v gledalcih izzvala omedlevico. Kot zanimivost: letos bo na Liffu kar 24 predpremier.

Na sporedu je mogoče najti tudi nekaj slovenskih filmov, med katerimi zagotovo velja izpostaviti Nočno življenje Damjana Kozoleta, zmagovalca na festivalu v Karlovih varih, in Pojdi z mano, mladinski film, ki spremlja glavne junake, medtem ko so izgubljeni v gozdu.

Podobno kot lansko leto bomo festival karseda obsežno spremljali tudi na Filmstartu, pred začetkom pa bomo zagotovo izpostavili nekaj filmov, ki se nam zdijo najbolj zanimivi. Sicer pa smo o dveh filmih, ki bosta na Liffu predvajana, že spregovorili v našem zadnjem podcastu, in sicer gre za Lov na divjaka (Hunt for the Wilderpeople) in Neonski demon (The Neon Demon) prej omenjenega Nicolasa Windinga Refna.

Celoten spored pa si lahko ogledate na povezavi uradne spletne strani festivala.

the neon demon nicholas winding refn

Na Liffu bo mogoče ujeti tudi celovečerec Neonski demon, najnovejši film Nicolasa Windinga Refna.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
1 Komentar
najstarejše
novo najbolj všečkano
Toni Salama
Toni Salama
3 leta nazaj

Liffe še laufa? Svašta.

1
0
()
x