Danes ponoči je med oboževalce franšize Jurski park treščil prvi napovednik petega dela znanstveno fantastične avanture Jurski svet: Padlo kraljestvo, ki obljublja še razburljivejša spoznanja o veličastnih bitjih iz pradavnine, ki so gledalcem prvič prirasla k srcu davnega leta 1993, ko je je Steven Spielberg z uporabo takrat nadvse inovativne tehnologije premaknil mejo mogočega in ustvaril zgodbo o parku na samotnem otoku, kjer so znanstveniki iz DNK komarjev tisočletja ujetih v jantar, ustvarili dinozavre.

Sledili sta še dve uspešni nadaljevanji, ki sta prav tako sprožili pravo dinozavromanijo, kar štirinajst let pozneje, leta 2015, pa je franšiza dobila nov zagon – Steven Spielberg se je na čelo svoje filmske sage vrnil kot izvršni producent. Nastal je njen četrti del, ki je staro in mlado v kino vabil pod prenovljenim naslovom Jurski svet. Danes se z objavo napovednika za peto nadaljevanje odpira novo poglavje v legendarni franšizi o dinozavrih. Na velikih platnih bo pred veličastnimi bitji iz pradavnine bežala podobna filmska zasedba, ki smo jo spremljali že v prejšnjem delu, ustvarjalci filma pa so že izdali, da bodo »otok dobesedno vrgli v zrak.« Dodajajo pa tudi, da bomo »v tem Jurskem svetu videli več dinozavrov kot kdaj koli prej.«

Minila so štiri leta odkar so dinozavri uničili tematski zabaviščni park Jurski svet. Otok Isla Nublar je zdaj zapuščen, na njem prebivajo zgolj preživeli dinozavri, ki so v džungli prepuščeni samim sebi. Ko se začne prebujati otoški speči vulkan, se Owen (Chris Prat) in Claire (Bryce Dallas Howard) odpravita na reševalno misijo. Owen bi rad končno našel svojega raptorja po imenu Blue, ki je še vedno pogrešan v divjini, Claire, ki do dinozavrov zdaj goji veliko spoštovanje, pa želi pomagati, kolikor je le v njeni moči. Ko prispeta na otok, so zaradi bruhajoče lave razmere že zelo nestabilne. Med reševanjem pride njuna odprava na sled zaroti, ki utegne naš planet izpostaviti vrsti nevarnosti, kakršnim ni bil izpostavljen že vse od prazgodovine.

Znanstveno fantastično akcijsko avanturo Jurski svet: Padlo kraljestvo si bomo v Sloveniji lahko ogledali med prvimi na svetu. Na naša kino platna prihaja 7. junija 2018.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

avatar
  Subscribe  
Obvesti me