Leto 2017 je pred vrati in z njim prihaja tudi kopica novih filmov. Nekateri med njimi imajo ogromno potenciala, seveda je tu kopica nadaljevanj, pa dela zanimivih režiserjev itd. Prav gotovo bodo mnogi presenetili, medtem ko bodo drugi pravcate polomije. Mi smo pripravili seznam dvajsetih filmov, ki se nam zdijo zanimivi in si utegnejo prislužiti vsaj pozitivno oceno, je pa potrebno poudariti, da gre povečini za komercialne projekte, saj je o njih znano že veliko. Se bomo pa tekom leta pustili presenetiti še kakšnim, ki jih trenutno še ne vidimo na obzorju.

Seveda smo morali marsikaterega izpustiti in če se ozremo na nekaj nadaljevanj ter “rebootov”, ki jih je res ogromno, jih je vredno vsaj poimensko našteti. Pa začnimo: Transformerji 5 (četrti film v franšizi preveč), Hitri in drzni 8 (pa res so imeli odlično iztočnico za zaključek serije), Spiderman (verjamemo, da bo Marvel upravičil svoje ime), Kong: Otok lobanj (izgleda zabavno), Petdeset odtenkov sive 2 (skorajda je zasedel prvo mesto na lestvici), Power Rangers (to bo še bolj porazno od nanizank), Mumija (kako so lahko pridobili Toma Cruisa?!), Trojni X (Vin Diesel potrebuje novo hišo z bazenom), Pirati s Karibov 5 (podoben komentar kot pri Transformerjih), Jumanji in Obalna straža (The Rock je sedaj povsod), John Wick 2 (ta pa se je skorajda resnično znašel na lestvici), Kralj Artur (Guy Ritchie, saj zmoreš več, no!), Tisto (kredibilna imena so bila zamenjana z anonimneži) in Minioni (če jih ni že povsod dovolj).

Zanimivi utegneta biti tudi anime adaptaciji Death Note in Ghost in the Shell, nove filme pa pripravljajo tudi ugledni režiserji in imena iz filmske industrije. Naj jih naštejemo samo nekaj: Steven Soderbergh, Terence Malick, Steven Spielberg, Luc Besson, Kenneth Branagh, Joon-ho Bong, Darren Aronofsky, Sofia Coppola, Roman Polanski, Joe Wright, Tomas Alfredson, George Clooney, Aaron Sorkin, Alexander Payne, Guillermo del Toro itd.

V kolikor ste se uspeli prebiti skozi množico naslovov, pa je tu obljubljena lestvica, na kateri so zapisani originalni naslovi izbrancev, saj trenutno še nimamo vseh uradnih prevodov.


justice_league__2017____poster___1_by_camw1n-dab9vpk20. Justice League

Leto 2016 je bilo prava polomija za filmske adaptacije stripov iz zbirke DC Comics. Oba filma, Batman proti Supermanu: Zora pravice in Odred odpisanih, sta prejela mešane oz. negativne kritike, toda solidno sta se odrezala vsaj v finančnem smislu. Še pred Ligo pravice bomo lahko videli samostojni film Čudežna ženska (Wonder Woman), proti koncu leta pa nas čaka prvi “best of” DC-jevih stripovskih junakov. Sodeč po napovedniku se filmu obeta kopica popravkov, saj se je turobni ton Batmana proti Supermanu prelevil v veliko bolj sproščenega in zabavnega. Pred Zackom Snyderjem leži težka naloga: narediti prvo pravo uspešnico, ki ne bo razdvojila oboževalcev, sicer se kaj lahko zgodi, da bomo že izredno hitro priča koncu DC-jevega stripovskega sveta v obliki, kot ga poznamo sedaj, franšiza pa se bo zopet povsem osredotočila na Batmana.

Žanr: akcija, pustolovščina, fantazijski
Režiser: Zack Snyder
Igrajo: Ben Affleck, Henry Cavill, Gal Gadot, Ezra Miller, Jason Momoa


13735783_1211035558915337_1757619073098035960_o19. The Lego Batman Movie

Vsi ljubitelji Lego filma in Batmana boste na svoj račun prišli s prvim solo Batman filmom v svetu lego kock. Glede na to, da je bil film režiserjev Phila Lorda in Christopherja Millerja prava uspešnica, v kateri je mnogo prizorov ukradel prav Batman, ki mu glas posoja Will Arnett, je bilo edino logično, da bomo spremljali samostojni animirani film o slavnem superjunaku. Glede na to, da je v filmih čedalje bolj turoben in depresiven, utegne biti tale animiranka prava osvežitev. Jokerju bo glas posodil Zach Galifianakis (upamo, da je bil do soigralcev bolj prijazen kot Jared Leto), kot poklon oboževalcem Burtonovih filmov pa se vrača Billy Dee Williams, ki bo zopet Harvey Dent oz. “Two-Face”. Premiera je napovedana že za februar.

Žanr: animirani, akcija, pustolovščina
Režiser: Chris McKay
Igrajo: Will Arnett, Rosario Dawson, Zach Galifianakis, Ralph Fiennes


beauty-and-the-beast-poster18. Beauty and the Beast

Za vse sanjače, ljubitelje pravljic in Disneyjevih filmov je tu moderna priredba Lepotica in zver, ki tako nadaljuje uspešen trend igranih priredb najslavnejših Disneyjevih risank. Po tem, ko je bilo nekaj let izredno moderno, da so bile pravljice prikazane v temnejši luči (Alica v čudežni deželi, Sneguljčica in lovec), smo bili zadnja leta priča precej svetlejšima Pepelki in Knjigi o džungli. Predvsem finančni uspeh slednje je dal Disneyju zeleno luč za mnogo novih podobnih projektov. Naslednjega v vrsti bo režiral Bill Condon, sicer režiser zadnjih dveh filmov iz serije Somrak, v naslovni vlogi pa bosta nastopila Emma Watson (franšiza Harry Potter) in Dan Stevens (Gost). Mislimo, da je filmu, ki bo svojo premiero doživel marca, precej varno napovedati izreden finančni uspeh.

Žanr: družinski, fantazijski, muzikal
Režiser: Morten Tyldum
Igrajo: Emma Watson, Dan Stevens, Ewan McGregor


material-material-style-android-l-pattern-patterns-minimalism-colorful-simple-background17. The Killing of a Sacred Deer

Grški bog bizarnosti Yorgos Lanthimos se vrača z novim filmom, družbo pa mu bo tudi tokrat dela Colin Farrell. Iz hotela samskih (Jastog) se bo režiser tokrat preselil v disfunkcionalno družino, kar je vedno dober recept za nepričakovane in odbite stvari. Tja se bo moral namreč vključiti briljantni kirurg (Colin Farrell), kaj več pa o filmu zaenkrat še ni znano. Lanthimosu je scenarij zopet pomagal spisati Efthymis Filippou, ki je letos poskrbel tudi za čudaškega Chevalierja. Od vseh stvari, ki nas utegnejo doleteti v najnovejšem Grkovem filmu, pa je najbolj bizarno dejstvo, da je eno od vlog dodelil povsem pozabljeni Alicii Silverstone, ki je svoje sanje o uspešni filmski karieri pustila pri Batmanu in Robinu.

Žanr: drama
Režiser: Yorgos Lanthimos
Igrajo: Colin Farrell, Nicole Kidman, Alicia Silverstone

 


 material-material-style-android-l-pattern-patterns-minimalism-colorful-simple-background16. God Particle

Producent in režiser J.J. Abrams je zopet presenetil z najavo novega filma iz serije Cloverfield. Eno lepših hollywoodskih presenečenj letošnjega leta je bil nizkoproračunski triler Cloverfieldska 10, tokrat pa se bo serija preselila v vesolje, in sicer bomo v filmu God Particle (zaenkrat še nosi to ime) spremljali skupino astronavtov, ki se borijo za preživetje, medtem ko je bila njihova realnost spremenjena. Tudi tokrat bo priložnost dobil povsem neznani režiser, medtem ko bo imel na razpolago izredno zanimivo igralsko zasedbo. Po Abramsovih besedah bodo filmi Cloverfield izhajali antologijsko in jih bo med seboj povezovalo le nekaj manjših referenc. Ali bo formula zopet vžgala, pa bo mogoče videti oktobra.

Žanr: grozljivka, misterij, znanstvena fantastika
Režiser: Julius Onah
Igrajo: David Oyelowo, Daniel Bruhl, Elizabeth Debicki

 


mv5bmtq3mzc0ntc3mf5bml5banbnxkftztgwndqzntm2ote-_v1_15. Thor: Ragnarok

Čemu si je tretji film o Thoru prislužil mesto na lestvici? Odgovor je: Taika Waiti. Novozelandski režiser se je tekom kariere dokazal z mnogimi odbitimi komedijami, predvsem njegova zadnja filma, Kaj počnemo v mraku? (What We Do in the Shadows) in Lov na divjaka (Hunt for the Wilderpeople), pa sta ga dokončno proslavila. V Marvelovem studijskem sistemu se je preizkusilo že mnogo režiserjev, toda pri Waititiju smo optimistični predvsem zaradi njegove ljubezni do komedije, ki je v Marvelovih filmih vedno prisotna. O filmu je sicer malo znanega, toda po nekaterih informacijah naj bi spremljali “roadtrip” po galaksiji, kjer bomo srečali kopico zanimivih likov, med drugim pa naj bi videli tudi ponovno združitev ljubljencev iz Jurskega parka, Jeffa Golbluma in Sama Neilla. Potrjena je tudi pojava Planeta Hulk, kjer si bo zeleni velikan nadel gladiatorski oklep in se boril za svoje življenje. Film je sicer napovedan šele za november, do takrat pa si lahko ogledate pojasnilo, zakaj Thora ni bilo v Državljanski vojni.

Žanr: akcija, pustolovščina. fantazijski
Režiser: Taika Waiti
Igrajo: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Mark Ruffalo, Jeff Goldblum


mv5botcyyzqwnmity2flmc00odm5lthiogmtm2e0njzlmjiwzte2xkeyxkfqcgdeqxvymjc2ntc3nda-_v1_14. The Masterpiece

James Franco je ena največjih ugank sodobnega Hollywooda, saj se pojavlja skorajda v desetih filmih letno. Poleg igralstva pa prakticira še mnoge hobije in eden izmed njih je tudi režija. Za naslednje leto (sprva bi ga morali videti že letos) je napovedan film The Masterpiece, ki je adaptacija knjige “The Disaster Artist”, katera opisuje zakulisje snemanja enega najslabših filmov vseh časov, The Room. Knjiga je požela veliko število pohval, toda za njeno filmsko priredbo si je pravice prilastil James Franco, ki bo prevzel vlogo režiserja in glavnega lika, Tommyja Wiseauja. K projektu je privabil skorajda vse svoje prijatelje, saj v igralski zasedbi lahko najdemo Davea Franca, Setha Rogena, Zaca Efrona, Josha Hutchersona ter veterana Bryana Cranstona in Sharon Stone. Ali bo Francov projekt uspešnica, ali pa polomija v slogu The Room, je zaenkrat še veliko vprašanje.

Žanr: komedija, drama
Režiser: James Franco
Igrajo: James Franco, Dave Franco, Zoey Deutch

 


kingsman: tajna služba, kingsman, kingsman: the golden circle, taron egerton,matthew vaughn, channing tatum,13. Kingsman: The Golden Circle

V času izredno resnega Jamesa Bonda se je leta 2014 za prav svežega izkazal film Kingsman: Tajna služba, ki ga je režiral izredno zanimivi Britanec Matthew Vaughn. Slednji se je odrekel režiji nadaljevanj svojih hitov Možje X: Prvi razred in Kick-Ass, zato je toliko bolj razveseljujoče, da česa podobnega ni storil pri Kingsmanu. S prvim filmom je odkril karizmatičnega Tarona Egertona in skriti akcijski talent pri Colinu Firthu, zato ni čudno, da se oba vračata za nadaljevanje (pa čeprav je Firthov lik umrl), zasedbi pa je dodal še nekaj zanimivih imen, kot so Channing Tatum, Julianne Moore, Jeff Bridges, Halle Berry, Vinnie Jones in bojda tudi Elton John! Tokrat naj bi agencijo Kingsman pretresel nov napad, ki jo prisili v sodelovanje z ameriškimi kolegi, s katerimi morajo svet ubraniti pred novim velikim zlikovcem. Premiera je napovedana za september, do takrat pa bomo zagotovo priča še kakšnemu napovedniku.

Žanr: akcija, pustolovščina, komedija
Režiser: Matthew Vaughn
Igrajo: Taron Egerton, Channing Tatum, Julianne Moore

 


war-planet-of-the-apes-poster-1-21685512. War for the Planet of the Apes

Enega najboljših ponovnih zagonov franšiz smo dobili z novima filmoma Planet opic, ki sta, kakor se za dobro znanstveno fantastiko spodobi, svojo za lase privlečeno zasnovo spremenila v večplastno pripoved, ki človeški družbi bere levite. V ospredju bo zopet opičnjak Cesar, ki ga bo ponovno upodobil mojster posebnih efektov Andy Serkis, medtem ko mu bo nasproti stal Woody Harrelson. Konkflikt med opicami in ljudmi je zrasel do te mere, da bo kmalu prerasel v vojno in vse to Cesarja privede do težkih odločitev, ki se tičejo njegove rase. Film bo zopet režiral Matt Reeves, premiera pa je napovedana za julij.

Žanr: akcija, pustolovščina, drama
Režiser: Matt Reeves
Igrajo: Andy Serkis, Woody Harrelson, Judy Greer


material-material-style-android-l-pattern-patterns-minimalism-colorful-simple-background11. Soldado

Eno od treh najbolj presenetljivih nadaljevanj na tem seznamu. Denis Villeneuve je s trilerjem Sicario: Onkraj zakona prikazal enega najboljših filmov leta 2015, soliden finančni uspeh pa je botroval nadaljevanju. Sliši se kot molzenje denarcev, kajne? Mi smo vseeno malce bolj optimistični, saj je scenarist zopet Taylor Sheridan, ki je tudi s svojim  drugim filmom Za vsako ceno (Hell or High Water) dokazal, da poseduje velik talent, Villeneuva pa bo zamenjal italijanski režiser Stefano Sollima, ki ima že veliko izkušenj s filmi o organiziranem kriminalu (serija Gomorra). Tokratni film se bo osredotočal na lik morilca Alejandra, ki ga bo tudi tokrat upodobil odlični Benicio del Toro, vrača pa se tudi Josh Brolin. V kolikor ustvarjalci ne bodo pozabili na družbenokritične teme, suspenz in vzdušje, ki so krasili prvi film, ter bodo akcijski prizori drugotnega pomena, potem se nimamo bati ničesar.

Žanr: akcija, kriminalka, drama
Režiser: Stefano Sollima
Igrajo: Benicio del Toro, Josh Brolin, Isabela Moner

1 2

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x