PH08l2cLp7dQ28_1_l5. Jason Bourne

Hollywood ne pokoplje zlahka svojih donosnih franšiz in nič kaj drugače ni s filmi o tajnem agentu Jasonu Bournu. Po izredno mlačni Bournovi zapuščini (The Bourne Legacy) iz leta 2012, ko se je kot obraz franšize namesto Matta Damona pojavil Jeremy Renner, je bilo potencialno nadaljevanje dolgo v zraku. Medtem je prvi zvezdnik franšize Damon zatrjeval, da se ne bo vrnil, če režiser ne bo spet Paul Greengrass, s katerim sta sodelovala pri drugem in tretjem delu. Sedaj sta se vrnila oba. Novi film naj bi imel “postsnowdenovski” prdih in poleg omenjenega zvezdnika lanske uspešnice Marsovec je ustvarjalcem uspelo pridobiti tudi odkritje leta 2015, Švedinjo Alicio Vikander. Ali bo novi Bourne še vedno tako razburljiv, pa bomo lahko videli junija.

Žanr: akcijski triler
Režiser: Paul Greengrass
Igrajo: Matt Damon, Alicia Vikander, Vincent Cassell, Tommy Lee Jones


 

star-wars-the-force-awakens-teaser-poster14. Rogue One: A Star Wars Story

Korporacija Disney je z odkupom franšize Vojna zvezd poleg nove trilogije napovedala tudi vrsto samostojnih filmov iz tega filmskega sveta. Prvi med njimi bo Rogue One, ki se bo osredotočal na dogajanje tik pred začetkom prve trilogije, in sicer na ekipo upornikov, ki je ukradla načrte Zvezde smrti. Film bo režiral Gareth Edwards, ki je kritike prepričal z novo Godzillo, toda na drugi strani je pa precej razdvojil gledalce. Igralski zasedbi poveljuje mlada Felicity Jones, poleg nje pa bomo lahko videli tudi Madsa Mikkelsena, Bena Mendelsohna, Foresta Whitakerja in druge prekaljene mačke. Ustvarjalci so v ekipo vključili tudi snovalce vojaškega filma Zero Dark Thirty, ki bodo poskušali prenesti izjemne scene na terenu tudi v svet Vojne zvezd. Morda celo utegnemo zopet videti zloglasnega Dartha Vaderja? In zakaj film ni višje na lestvici? To bo prvi poskus “spin-offa” na velikem platnu za Vojno zvezd in nismo prepričani, če utegne to delovati v praksi. Glede na to, koliko samostojnih filmov je napovedanih še v prihodnosti, se pojavlja bojazen, da bomo kaj hitro prenasičeni z Vojno zvezd, kar precej spominja na še eno hčerinsko podjetje Disneya: Marvel Studios. Film je napovedan za 16. december.

Žanr: fantazijska pustolovska akcija
Režiser: Gareth Edwards
Igrajo: Felicity Jones, Mads Mikkelsen, Alan Tudyk, Ben Mendelsohn

 


 

Silence-830100476-large3. Silence

V letu 2016 bomo lahko videli tudi novi film legendarnega režiserja Martina Scorseseja. Pri njem leta, kot kaže, niso ovira, saj nam je v zadnjih desetih letih pripravil neverjetne filme, kot so Dvojna igra (The Departed), Zlovešči otok (Shutter Island) in Volk z Wall Streeta (The Wolf of Wall Street). Za spremembo se bo oskarjevec ločil od svoje najnovejše muze Leonarda DiCapria, in prepustil zvezdniški prostor drugim igralcem. Tako bomo v filmu lahko videli Liama Neesona, ki bo tako po dolgem času zopet zaigral v malo bolj resnem filmu in se oddahnil od akcijskih filmov. Poleg njega pa bosta v filmu še bivši Spiderman Andrew Garfield in trenutno glavni sovražnik galaksije Adam Driver (Vojna zvezd: Sila se prebuja). Zgodba se bo osredotočala na jezuitska duhovnika (Garfield in Driver), ki v 17. stoletju odpotujeta na Japonsko, kjer je katoliška vera skupaj z zahodnim vplivom povsem prepovedana. Film bo adaptacija knjige Chinmoku, ki je bila sicer že prenesena na veliko platno v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja. Datum izida še ni znan, toda najverjetneje film lahko pričakujemo proti koncu leta, ko se začne veliki lov na nagrade.

Žanr: drama
Režiser: Martin Scorsese
Igrajo: Liam Neeson, Andrew Garfield, Adam Driver

 


 

captain-america-civil-war-poster12. Captain America: Civil War

Morda je zadnje čase kar malce v modi udrihanje po stripovskih filmih, še posebej če so izdani s strani studia Marvel. Toda Stotnik Amerika: Državljanska vojna je po premisi daleč najbolj obetaven film tako do sedaj kot tudi v prihodnosti za studio Marvel. Če smo pri Maščevalcih pogrešali večja tveganja, dramatično težo in malce bolj pogumno zgodbo, utegnemo vse te sestavine tokrat dobiti. Glavna akterja ekipe Maščevalcev, Tony Stark in Steve Rogers, bosta tokrat stala na nasprotnih straneh in tako postavila junake na različna pola. Za režijo bosta poprijela brata Russo, ki sta navdušila s Zimskim junakom in v majhni vlogi je za film napovedan tudi izredno priljubljeni Spiderman, ki ga bo tokrat upodobil mladenič Tom Hollland. Pričakovanja so torej velika, toda če filmu ne bo uspelo pritisniti na močnejše note, bomo raje preklopili na Netflixove adaptacije in počakali nove Varuhe galaksije.

Žanr: stripovska akcija
Režiser: Anthony Russo, Joe Russo
Igrajo: Chris Evans, Robert Downey Jr., Sebastian Stan, Anthony Mackie, Scarlett Johansson


 

Batman_v_Superman_poster1. Batman v Superman: Dawn of Justice

Sovražniki stripovskih filmov boste prezirali naš seznam, saj tudi na vrhu kraljujejo superjunaki. Težko pričakovan spopad najbolj ikoničnih superjunakov, Batmana in Supermana, je naš najbolj pričakovan film letošnjega leta. Poleg fizičnih udarcev si želimo tudi precej ideoloških spopadov, ki jih bo z veseljem podpihoval tudi zlobni Lex Luthor. Promocijski material je dosedaj povečini (z izjemo zadnjega napovednika) navdušil in prav zanimivo bo videti, kako se bo odrezal režiser Zack Snyder. Z Jeklenim možem je resda malce razočaral, toda z Varuhi je že dokazal, da zna narediti film, ki je izreden po vizualni strani in ima poleg tega še zelo dober dramatičen efekt. Henry Cavill se vrača v modrem kostumu, medtem ko bo iz Batmobila tokrat izstopil Ben Affleck. Prvič bomo na velikem platnu tudi videli Wonder Woman in nekatere druge junake, ki bodo skupaj z naslovnima junakoma formirali Ligo pravice. Slovenci bomo premiero doživeli 24. marca.

Žanr: stripovska akcija
Režiser: Zack Snyder
Igrajo: Ben Affleck, Henry Cavill, Jesse Eisenberg, Gal Gadot, Jeremy Irons

1 2 3 4

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
1 Komentar
najstarejše
novo najbolj všečkano
trackback

[…] Top 20 najbolj pričakovanih filmov leta 2016 […]

1
0
()
x