z_010. X-Men: Apocalypse

Še eden v vrsti stripovskih filmov, napovedanih za leto 2016, je nova izdaja franšize Možje X, tokrat s podnaslovom Apokalipsa. Možje X so od vseh stripovskih franšiz verjetno najbolj prizemljeni. (Boljše) filme odlikujejo večplastni liki, izredni igralci in komentarji družbenega dogajanja. Za Apokalipso se vračajo mlajše verzije mutantov, ki jih vodita James McAvoy ter Michael Fassbender. Tokratni film bosta zaznamovala predvsem Jennifer Lawrence, ki jo bomo najverjetneje zadnjič videli v vlogi mutantke, in antagonist, ki predstavlja največjo grožnjo svetu do sedaj in bo upodobljen s strani enega najbolj vročih igralcev ta hip Oscarja Isaaca (Ex Machina, Vojna zvezd: Sila se prebuja).

Žanr: akcijska stripovska drama
Režiser: Bryan Synger
Igrajo: James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence, Nicholas Hoult, Oscar Isaac 

warcraft-poster-full9. Warcraft

Eden največjih fenomenov v svetu računalniških iger je zagotovo serija World of Warcraft in vsi oboževalci (teh ni malo) bodo končno dočakali tudi filmsko adaptacijo omenjenih iger. Zgodba bo nekakšen uvod in pojasnilo o začetku vojne med Alianso in Hordo. Kar pa vzbudi zanimanje tudi pri nepoznavalcih iger, je zagotovo režiser Duncan Jones, ki je nase opozoril z več kot dobrima Luno (Moon) ter Izvorno kodo (Source Code). V času, ko manjka inovativnih režiserjev, je Jones velika popestritev in 44-letni Anglež nam obljublja film, ki bo opral čast adaptacij videoiger, saj moramo priznati, da do tega trenutka še nismo videli nadpovprečne. Film bodo podpirali računalniško generirani efekti in malo manj zvezdniška igralska zasedba, v kateri lahko najdemo Travisa Fimmela (Vikingi), Paulo Patton (Misija: Nemogoče – Protokol Duh), Tobyja Kebbella (Fantastični štirje) in Bena Fosterja (Program). Slovenska premiera je napovedana 9. junija.

Žanr: fantazijska pustolovska akcija
Režiser: Duncan Jones
Igrajo: Travis Fimmel, Paula Patton, Toby Kebbell, Ben Foster


 

New-Suicide-Squad-Poster-Hi-Res8. Suicide Squad

Studio Warner Bros. bo letos izdal kar dva filma, s katerima želijo zgraditi svoj filmski svet po vzoru Marvela. Kmalu zatem, ko se bosta spopadla Batman in Superman, se nam bodo predstavili antijunaki tega sveta, ki jih bosta vodila zvezdnika Will Smith v vlogi Deadshota in Margot Robbie kot Harley Quinn, ki sta svojo kemijo že preizkusila v lanskem Žarišču. Vajeti režije je prevzel David Ayer, ki je znan po surovih “uličnih filmih”, in zdi se, da je pravi za to nalogo. Kar daje filmu še dodatno težo, je dejstvo, da bomo zopet lahko videli Jokerja, ki pa ga bo tokrat upodobil oskarjevec Jared Leto. Bo zmožen stopiti v čevlje Heatha Ledgerja? Ob Samomorilskem vodu se pojavlja tudi nekaj pomislekov, in sicer je veliko vprašanje, ali so (primarno) negativci zmožni nositi celoten film? In če smo malce zlobni, tudi pojava igralca Jaija Courtneya ni dober znak za uveljavitev franšize (Umri pokončno 5, Terminator Genisys). Film bomo lahko videli v začetku avgusta.

Žanr: stripovska akcija
Režiser: David Ayer
Igrajo: Will Smith, Margot Robbie, Joel Kinnaman, Jared Leto


 

 finding-dory-poster7. Finding Dory

Leta 2003 je studio Pixar pokazal svetu, česa je zmožen s prisrčnim animiranim filmom Reševanje malega Nema. Film si je istega leta tudi prislužil oskarja za najboljši animirani film in še danes velja za enega izmed najboljših filmov v žanru. Ideja o nadaljevanju se vrti že od leta 2006, toda uresničilo se bo šele letos. Zgodba filma Finding Dory se odvija šest mesecev za prvim filmom in naša najljubša ribica z amnezijo Dory dobi utrinek spomina o svoji izgubljeni družini. Ker je Dory bila v veliko pomoč pri reševanju malega Nema, se njegov oče Marlin počuti dolžnega, da ji pomaga pri iskanju njene družine. Albert Brooks in Ellen DeGeneres bosta ponovno posodila glas Marlinu in Dory, preostala zasedba pa bo vsebovala še druge zvezdnike, kot je Idris Elba. Za režiserskim stolčkom bosta ponovno sedela Andrew Stanton in Angus MacLane. Finding Dory ima napovedan izid 26. avgusta 2016.

Žanr: animirana pustolovščina
Režiser: Andrew Stanton, Angus MacLane
Igrajo: Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Idris Elba, Dominic West


 

hailcaesarposter6. Hail Caesar

Brata Coen nikoli ne pustita gledalca ravnodušnega. Kot kaže, se z novim filmom Ave Cezar! vračata k slogu enega svojih najbolj slavnih filmov, ki sliši na ime Veliki Lebowski (The Big Lebowski). Izjemna igralska zasedba, v kateri lahko najdemo imena, kot so George Clooney, Scarlett, Johansson, Channing Tatum, Ralph Fiennes, Tilda Swindon, Frances McDormand in Josh Brolin, nas bo poizkusila navdušiti v zgodbi, ki bo poklon klasični dobi Hollywooda v petdesetih letih in tudi nekakšen preplet med komedijo, kriminalko in misterijem. V Sloveniji bomo film pričakali 25. februarja.

Žanr: pustolovska komedija, drama
Režiser: Ethan Coen, Joel Coen
Igrajo: George Clooney, Josh Brolin, Scarlett Johansson, Channing Tatum, Ralph Fiennes

1 2 3 4

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
1 Komentar
najstarejše
novo najbolj všečkano
trackback

[…] Top 20 najbolj pričakovanih filmov leta 2016 […]

1
0
()
x