everybodysmall15. Everybody Wants Some

Richard Linklater se po svojem najbolj ambicioznem projektu Fantovska leta vrača h koreninam enega režiserjevih prvih filmov Dazed and Confused, ki je v orbito izstrelil Matthewa McCounagheya. Njegov najnovejši projekt Everybody Wants Some je oglaševan kot “duhovni naslednik” prej omenjenega filma in tudi tokrat se bo Teksažan lotil t. i. “coming of age” zgodbe. Podobno kot pri Dazed and Confused bomo tudi tokrat gledali kopico mladih neznanih igralcev in nikoli ne vemo, morda se med njimi skriva novi McCounaghey.

Žanr: drama, komedija
Režiser: Richard Linklater
Igrajo: Zoey Deutsch, Tyler Hoechlin, Blake Jenner


 

14. Story of Your Life

Denis Villeneuve se je trdno zasidral na mestih režiserjev, ki jih je treba podrobno spremljati v prihodnosti. S Sicariem mu je uspelo ustvariti enega najboljših filmov preteklega leta, toda Kanadčan ne počiva in že letos nam bo postregel s svojim prvim znanstvenofantastičnim filmom, ki pa še ni Iztrebljevalec, toda samostojen projekt, naslovljen s Story of Your Life (uradnega slovenskega prevoda še ni). Zgodba bo sledila lingvistki (Amy Adams), ki mora ob strmoglavljenju vesoljskega plovila razvozlati, ali prišleki prihajajo v miru ali so nam potencialna grožnja. Poleg Adamsove bomo v filmu lahko videli tudi Jeremyja Rennerja (Ameriške prevare, Maščevalci) in oskarjevca Foresta Whitakerja (Zadnji škotski kralj). Film ima več kot soliden proračun in zanimivo bo videti, s čim nam bo Villeneuve tokrat postregel.

Žanr: znanstvenofantastična drama
Režiser: Denis Villeneuve
Igrajo: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker

 


 

The-Nice-Guys-Poster13. The Nice Guys

Shane Black je v svoji karieri že prepričal z odličnim “bromanceom” med Riggsom in Murtaughom v filmih Smrtonosno orožje, piko na i pa je še dodal s svojim režijskim prvencem Cmok cmok, bang bang (Kiss Kiss, Bang Bang). Kasneje mu je uspelo marsikoga razdvojiti s tretjim Iron Manom, toda dejstvo je, da 54-letnik obvlada črni humor, kar smo že malce začutili v prvem napovedniku filma Pravi fantje. V glavnih vlogah bomo lahko videli veterana Russella Crowa, ki bo zopet uporabil svoje pesti, in povratnika v igralske vode Ryana Goslinga, ki si je malce oddahnil, toda v letu 2016 ga bomo videli v nekaj zelo obetavnih projektih. Izid filma je napovedan maja in upajmo, da nam bo ekipa pripravila pravo filmsko poslastico.

Žanr: drama, komedija, triler
Režiser: Shane Black
Igrajo: Ryan Gosling, Russell Crowe, Matt Bomer, Kim Basinger


 

fantastic-beasts-where-find-them-movie-2016-poster12. Fantastic Beasts and Where To Find Them

Redke so franšize, ki imajo tako močno bazo oboževalcev, kot je ta o mladem čarovniku Harryju Potterju. Avtorica J. K. Rowling nas bo zopet popeljala v svet čarovnij, toda tokrat nekaj deset let pred dogajanjem Kamna modrosti. Zgodba se bo osredotočala na Newtona Scamanderja, ki ga bo upodobil oskarjevec Eddie Redmayne. Poleg njega bomo lahko videli kopico znanih obrazov, kot so Colin Farrell, Jon Voigt, Ezra Miller in drugi. Dejstvo, da preddeli do sedaj povečini niso dosegali prvotnih filmov (Vojna zvezd, epizode I–III, trilogija Hobit) je malce skrb vzbujajoče, tako da pisateljico čaka težko delo pri ustvarjanju prihodnjih zgodb. Režija je bila zaupana staremu znancu franšize Davidu Yatesu, medtem ko bo Rowlingova imela zasluge za scenarij. Izid je napovedan novembra.

Žanr: fantazijska pustolovščina
Režiser: David Yates
Igrajo: Eddie Redmayne, Ezra MIller, Colin Farrell, Jon Voigt


 

deadpool-teaser-poster-small11. Deadpool

Plejado stripovskih filmov začenjamo z najbolj provokativnim med njimi. Vsi oboževalci Deadpoola bodo končno dobili filmsko adaptacijo tega izredno popularnega stripovskega lika (pojave v filmu Možje X na začetku: Wolverine ne štejemo). V njegov kostum se bo oblekel Ryan Reynolds, ki je velik oboževalec lika in se je dolga leta boril pri studiu za zeleno luč izdelavi filma. Deadpoola poleg nadnaravnih sposobnosti odlikuje tudi brezkompromisen humor, s katerim zelo rad “podre” četrti zid v pripovedi. Ljubitelji takšnega humorja bodo zagotovo prišli na svoj račun, vprašanje pa je, kakšna bosta zgodba in kakovost samega filma, ki bo eden redkih s cenzorsko oznako R. To bomo lahko zelo hitro preverili, saj je Deadpool najavljen že ta mesec, in sicer premiera je napovedana za enajsti dan.

Žanr: stripovska akcija
Režiser: Tim Miller
Igrajo: Ryan Reynolds, Briana Hildebrand, Gina Carano, Ed Skrein

1 2 3 4

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
1 Komentar
najstarejše
novo najbolj všečkano
trackback

[…] Top 20 najbolj pričakovanih filmov leta 2016 […]

1
0
()
x