Pred dnevi smo objavili lestvico filmov, ki so nas tako ali drugače presenetili v letu 2014.  Tokrat se bomo posvetili filmom, ki so bili totalno nasprotje, torej filmom, ki so nas najbolj razočarali v tekočem letu. Marsikateri film na lestvici ni slab, toda je obljubljal precej več. Nekateri so razočarali kljub izvrstni igralski zasedbi, nekateri so nas zaslepili z obetavnimi napovedniki, drugi pa so bili nadaljevanje zelo dobrega predhodnika. Tako na lestvici ni recimo biserov leta kot so najnovejši Transformerji, komedij Cameron Diaz ali pa podvigov Nicolasa Caga, ker je sloves okoli njih že tako zelo načet, da gledalec ne pričakuje presežka ob ogledu. Lista obsega 10 filmov, tako da se je marsikateri film kot sta recimo predhodnik Priklicanega zla Anabelle ali pa komedija Kako ne umreti na zahodu (Million Ways To Die in the West) srečno izognil nadvse nečastni omembi.


 

the-interview-2014.3143110. Intervju

Okoli tega filma je bilo letos prelito največ črnila. Od groženj Severne Koreje s terorističnimi napadi, pa do kibernetskih vdorov v filmski studio Sony. Ves ta pomp okoli filma je bil pretiran, ker je film enostavno povprečen. Po ogledu ga boste precej hitro pozabili, tako da lahko rečemo, da je Severna Koreja naredila medvedjo uslugo sama sebi ter izjemno reklamo tej pozabljivi komediji. Če vas zanima še kaj več o filmu si lahko preberete TUKAJ.

Žanr: Komedija
Režiser: Evan Goldberg, Seth Rogen
Igrajo: James Franco, Seth Rogen, Randall Park

 

 


 

godzilla_movie_poster_709. Godzilla

Glede tega filma se kreše največ nasprotujočih se mnenj. Film je fantastično posnet (lep primer je prizor padalcev, ki se pojavi sicer že v napovedniku) in naslovna pošast izgleda res epsko. Ken Watanabe izreče eno najbolj zapomnljivih iztočnic letos in vsa akcija s pošastmi je izjemna. Toda film ima tudi precej pomanjklivosti. Godzilla je v filmu približno 15 minut, po trailerjih sodeč glavni igralec Bryan Cranston umre že po 20 minutah filma, tako da ste zagotovo pomislili kaj za vraga se sploh dogaja v filmu? Spremljamo generičnega glavnega junaka, ki se z vojaki precej ravnobistro loti branjenja pred orjaškimi pošastmi in še bi lahko naštevali. Ne glede na vse je film še vedno vreden ogleda. Žal pa ni dosegel potenciala ter izpolnil obljub, ki nam jih je sporočil skozi napovednike.

Žanr: Akcija, Znanstvena fantastika, Triler
Režiser: Gareth Edwards
Igrajo: Aaron Taylor Johnson, Elizabeth Olsen, Ken Watanabe, Bryan Cranston

 

 


 

amazing-spider-man-2-poster__14060323234108. Neverjetni Spiderman 2

Ponoven zagon franšize Spiderman studia Sony tudi v drugo ni navdušil. Sicer je bil že predhodnik precej povprečen, ampak napovedniki so dali upanje, da utegne biti nadaljevanje precej boljše. Žal temu ni bilo tako. Ob izjemnem uspehu Marvela ter Nolanovega Temnega viteza so tudi pri drugih studiih zavihali rokave ter začeli snemati kvalitetne superherojske filme. Opaziti je izbiro kvalitetnih igralcev, ki lahko pokažejo precej svojega znanja v svojih vlogah. In ravno tu zadnji Spiderman spodleti. Liki so izredno enodimenzionalni in nimajo pravzaprav nobenih motivov za sovraštvo do priljubljenega superjunaka. Enostavno so taki kot so. Igralci kot so Jamie Foxx, Dan DeHaan ter Paul Giammati so že mnogokrat pokazali svoj talent, toda tokrat jim scenarij ni pustil priložnosti. Vsi oboževalci Spideya so tako lahko precej razočarani, saj njihova franšiza ves čas stopica na enem mestu, namesto da bi naredila korak s časom in nam postregla s kakšnim navdušujočim izdelkom.

Žanr: Akcija, Fantastika
Režiser: Marc Webb
Igrajo: Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx, Dan DeHaan

 

 


 

poster07. Eksodus: Bogovi in kralji

Ridley Scott se zadnja leta kar redno uvršča na sezname razočaranj (lani je bil nesporni zmagovalec s Svetovalcem). Tokrat nam je sicer legendarni režiser za božični čas pripravil film o epski bitki med velikim faraonom Ramzesom in Bogom samim. Glavni vlogi je prepustil talentiranemu Christian Balu ter Joel Edgertonu in upravičeno smo imeli visoka pričakovanja za Eksodus. Napovednik je s svojimi spektakularnimi scenami zelo veliko obljubljal. Ko pa smo sedeli v kinodvorani, smo se prvo uro spraševali kdaj se bo sploh kaj zgodilo. In ko se je, se je vse zdelo zelo pusto. Sicer lepo na pogled, vendar film ni vzbudil nobenih pravih emocij, ko bi le to moral. Čeprav je Bale dobro opravil svoje delo, nam ostali nekako niso znali prodati svojih likov. Oboževalci Balea ali ljubitelji biblijskih adaptacij lahko še vedno najdejo svojo zadostitev v filmu, nam pa je zaradi velikih pričakovanj le eno sladko-grenko razočaranje.

Žanr: Akcija, Drama
Režiser: Ridley Scott
Igrajo: Christian Bale, Joel Edgerton, Ben Kingsley

 

 


 

dumb-and-dumber-to-movie-poster106. Butec in butec da

Butec in butec da? Prej Butec in butec ne hvala! Prvi del za marsikoga velja kot najboljša komedija. Jim Carrey je bil v devetdesetih na višku svoje kariere in samo v letu 1994 izdal tri velike uspešnice: Butec in butec, Maska ter Ace Ventura. Bil je najbolj povpraševan komik in vsi smo ga občudovali. Sedaj je minilo 20 let in Jima vidimo samo še v družinskih filmih ali pa kakšni manjši komični stranski vlogi. Zdi se, da tudi hollywoodske komedije trpijo brez njega, saj le redko kdo zna biti tako drzen in odbit kot je bil nekoč Jim Carrey. Butec in butec da nam je najprej podal up za vrnitev v komedijo izpred 20ih let. A očitno se je tudi v filmu medtem ogromno spremenilo. Gledati odrasla Lloyda in Harryja ni niti približno tako smešno kot je nekoč bilo.

Žanr: Komedija
Režiser: Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Igrajo: Jim Carrey, Jeff Daniels

 

 


 

lucy-scarlett-johansson-poster05. Lucy

Slovenski reklamni spoti so vsebovali iztočnico: “človek lahko uporablja 10 procentov svojih možganov, predstavljajte si kaj bi lahko s 100%” oz. tako nekako. Dejstvo je, da jih boste ob ogledu tega filma potrebovali največ 3. Naj na kratko opišemo zgodbo. Lucy je mlada študentka, ki mora v svojem trebuhu prenesti dotedaj neznano drogo za nevarnega korejskega mafijca. Zavojček droge se v njenem trebuhu predre in ta droga sproži neomejeno uporabo možganov. Ta transformacija poteka postopoma skozi celoten film. Žal je sposobnost Lucyjin možganov premosorazmerna z absurdnostjo same zgodbe. Naj še dodamo, da je vloga Morgana Freemana v filmu zretuširana na pojasnevalca dogajanja (kar se žal dogaja čedalje bolj pogosto) in tako imamo precej povprečen izdelek. Za vse ki si želijo izvedeti o filmu še kaj več, si lahko TUKAJ ogledate recenzijo našega portala.

Žanr: Akcija, Triler, Znanstvena fantastika
Režiser: Luc Besson
Igrajo: Scarlet Johannson, Min-Sik Choi, Morgan Freeman

 

 


 

sin-city-a-dame-to-kill-for-rosario-dawson-character-poster504. Mesto greha: Ženska za umret

Težko pričakovano nadaljevanje kultnega Mesta Greha iz leta 2004 je bilo eno večjih razočaranj leta. Če je predhodnik izjemno dobro strukturiran in izviren film se njegovo nadaljevanje zdi kot zbirka zgodb, ki so bile izrezane iz prvega filma. Treba je pohvaliti določene igralske predstave (predvsem Mickey Rourke in Eva Green), toda ustvarjalci filma so kar nekako pozabili na določene dogodke iz prvega dela ter nam postregli z precej manj dodelanim in malce dolgočasnim filmom. Morda je bilo čakanje na nadaljevanje predolgo, toda po ogledu filma se nam zdi kot da so ustvarjalci izjemno hiteli, ker niso imeli dovolj časa. Recenzija filma je dostopna TUKAJ.

Žanr: Akcija, Kriminal, Drama
Režiser: Robert Rodriguez, Frank Miller
Igrajo: Mickey Rourke, Eva Green, Jessica Alba, Josh Brolin, Joseph Gordon-Levitt

 

 


 

noe-poster-original03. Noe

Ko združita moči eden najboljših režiserjev našega časa Darren Aronofsky ter igralec, ki redkokdaj razočara Russell Crowe, so pričakovanja upravičeno visoka. Tokrat se je režiser kritiško izjemno hvaljenih filmov kot sta Črni Labod ter Rekvijem za sanje lotil biblijske zgodbe o Noetu. Žal pa v praksi vse skupaj ne deluje ravno najbolje. Na trenutke nam želi režiser sporočiti zelo globoko sporočilo o človeštvu ter naravi, takoj v drugem kadru pa imamo precej bližnjic, ki ne delujejo ravno resno. Treba je razumeti, da je to režiserjeva interpretacija zgodbe in se ne bo striktno držala originalne podlage, toda vključevanje novih likov okoli katerih se odvija središče dogajanja, nepotrebne bitke ter stvori, ki spominjajo na kamnite transformerje? Tega ne bi pričakovali od režiserja, ki nadvse realistično raziskuje psiho likov v svojih filmih. Celotna izkušnja ogleda je vseprej kot kratkočasna in zabavna, tako da je priporočljivo za gledalca, če je pred filmom informiran o vzdušju le-tega.

Žanr: Biografija, Drama
Režiser: Darren Aronofsky
Igrajo: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Emma Watson, Ray Winstone

 

 


 

monuments_men_xlg02. Varuhi zapuščine

Zadnji film izpod taktirke Georga Clooneya je imel nadvse obetaven zaplet. Skupina ljudi, ki so tako ali drugače povezani z umetnostjo (arhitekt, kipar, slikar, kustos itd.) se loti reševanja umetnin, ki so pristale v naročju Hitlerjevega rajha. Vse skupaj je delovalo, kot da bo film nekakšna kombinacija Oceanovih in Neslavnih barab. Zaplet že morda spominja na to, toda sam film pa niti malo. Zvezdniška igralska zasedba, ki predstavlja izjemno nekarakterizirane in pozabljive like, ogromno vsiljenega humorja, poveličevanja Amerike in še bi lahko naštevali, so glavni adut filma. Tudi sicer vsi ti liki niso prepričljivi kot kakšni strokovnjaki za umetnost oz. je ta njihova “strokovnost” predstavljena precej klišejsko. Glede na našteto ter dejstvo, da v filmu nastopa ogromno dobitnikov ter nominirancev za oskarje smo pričakovali več, zdaj pa lahko le dodamo, da lahko ogled le-tega mirno spustite.

Žanr: Drama, Vojni
Režiser: George Clooney
Igrajo: George Clooney, Matt Damon, John Goodman, Bil Murray, Cate Blanchett

 

 


 

37370840-a55a-11e3-b43d-ff33a164400e-transcendence-poster-blog01. Transcendenca

Prvenec mojstra fotografije, najbolj zaželenega režiserja zadnjih 10 let Christopherja Nolana, je obljubljal ogromno. Izjemna igralska zasedba, ambiciozna zgodba ter preteklo delo Pfisterja so obetali precej več od ponujenega. Tematika filma se ukvarja z umetno inteligenco ter čustvi, ki naj bi jih ta vsebovala in kako bi lahko vplivala na človeštvo v prihodnosti. Ironično je, da je film povsem nečustven, razvoj oseb je zelo slab in tudi kakšnega odgovora, ki naj bi nas razsvetljil ne dobimo. Glavni igralec Johnny Depp deluje nadvse nezainteresirano, da ne omenjamo kako neizkoriščena sta bila Morgan Freeman in Cillian Murphy, ki nimata nobene omembe vredne vloge v poteku zgodbe. Film, ki je bil po napovednikih sodeč razmišljujoč akcijski triler v stilu že omenjenega Nolana, je na koncu postal nadvse dolgočasna dvourna (čeprav bi ob ogledu trdili več) trajajoča izguba časa.

Žanr: Znanstvena fantastika, Drama, Triler
Režiser: Wally Pfeister
Igrajo: Johnny Depp, Rebeca Hall, Paul Bettany, Morgan Freeman, Cillian Murphy

 

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
1 Komentar
najstarejše
novo najbolj všečkano
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Top 10 razočaranj leta 2014 […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x