Prišli smo v zadnjo četrtino v letu 2014 in kot vemo, prihaja obdobje dobrih filmov, ki se ne bojijo konkurence in se lepo postavljajo v vrsto za oskarjeve nominacije. Ker smo prejeli za naslednje mesece toliko dobrih napovednikov, smo se odločili, da ustvarimo lestvico 10 najbolj obetavnih filmov, za katere upamo, da jih bomo občudovali čimprej tudi v Sloveniji.

 


 

dumb-and-dumber-to-movie-poster1

10. Dumb and Dumber To

Za mnoge najboljša komedija iz devetdesestih Butec in butec (Dumb and Dumber) bo dobila nadaljevanje že novembra letos. Malo drugačna junaka Lloyd (Jim Carrey) in Harry (Jeff Daniels) sta sedaj 20 let starejša, vendar nič bolj zrela. V novem filmu se odpravita na novo dogodivščino, kjer iščeta izgubljeno hčerko, z upanjem, da bosta lahko prejela novo ledvico.

Svetovna premiera: 13. 11. 2014

 

 


 

 fury-poster-brad-pitt09. Fury

Oboževalci Brada Pitta ga boste lahko v tem mesecu spremljali v novem filmu Fury. Družbo mu bodo delali znana imena kot Shia LaBeouf, Logan Lerman, Jon Bernthal in Jason Isaacs. Kot manjša ameriška vojaška ekipa, se bodo morali spopasti z večjo nemško vojsko na nemškem ozemlju.

Svetovna premiera: 23.10.2014

 

 


 

Exodus-Gods-and-Kings-Poster-Bale-and-Edgerton08. Exodus: Gods and Kings

Veliki režiser Ridley Scott se vrača z zgodovinskim spektaklom Exodus: Gods and Kings. V glavni vlogi imamo Christian Balea, ki igra Mojzesa, nadarjeni Joel Edgerton pa egipčanskega faraona Ramzesa. Film je posnet po drugi knjigi judovske Tore in krščanske stare zaveze Svetega pisma z naslovom Eksodus, katera govori o odhodu izraelcev iz Egipta do gore Sinaj pod Mojzesovim vodstvom.

Svetovna premiera: 11.12.2014

 

 


 

the-hobbit-the-battle-of-the-five-armies-movie-poster-wallpaper-1024x768107. The Hobbit:
The Battle of the Five Armies

Še zadnjič nas bo Peter Jackson popeljal v največji fantazijski svet Srednji svet (Middle Earth). Ogromno občudovalcev trilogije nestrpno čaka na zadnji del Hobita, kjer bomo videli Smaugov napad nad Jezerskim mestom ter slavno Bitko petih vojska.

Svetovna premiera: 18.12.2014

 

 


 

06. Nightcrawlernightcrawler-kinoplakat

Napovednik za film Nightcrawler izgleda obetaven in že se govori o potencialni vlogi za oskarja, katero igra nadarjeni Jake Gyllenhaal. Ta vloga je Lou Bloom, brezposelni moški, ki samega sebe razglasi za nadarjenega novinarja, kateri je vedno le korak za naslednjim zločinom v mestu. Ogled napovednika obvezen!

Svetovna premiera: 31.10.2014

 

 


 

InherentVice_Teaser_INT-105. Inherent Vice

Ta teden smo prejeli prvi napovednik za novi film režiserja Paul Thomas Andersona. Čeprav bo svetovna premiera šele v začetku januarja, se bo film vrtel že decembra na izbranih filmskih festivalih, zaradi česar smo naredili izjemo in vseeno uvrstili v ta seznam. V glavni vlogi bomo lahko spremljali Joaquin Phoenixa, ki bo igral “detektiva” Doca Sportella, v iskanju na izginulo bivšo punco.

Svetovna premiera: 09.01.2015

 

 


 

YLSqP8004. Birdman

Največji mehiški režiser Alejandro Gonzales Inarritu je naredil novo mojstrovino z naslovom Birdman. Birdman se že vrti na raznih filmskih festivalih in prejema odlične kritike, skoraj zagotovo ga pa bomo videli tudi v nominacijah za nove oskarje. Film govori o igralcu, kateri je že imel svoj višek kariere mnoga leta nazaj, ko je igral Birdman-a. Uprizoril ga bo pa Michael Keaton, kateri je tudi imel višek kariere z Batmanom. Upamo, da bo Keaton s tem filmom ponovno oživel kot nadarjeni igralec kateri je.

Svetovna premiera: 02.01.2015

 

 


 

03. Gone Girl173646H1

Od režiserja, ki še ni naredil slabega filma, Davida Fincherja, prihaja danes v kino nova uspešnica Gone Girl. Zadnje dni se govori samo še o tem filmu in pričakovanja so visoka. Ben Affleck igra vlogo moža, ki je ravnokar izgubil svojo ženo (Rosamund Pike). Zadeve postanejo napete, ko pridejo govorice, da naj bi on sam bil morilec. Ko pa javni mediji začnejo poročati o tem, pa mu nihče več ne zaupa.

Svetovna premiera: 02.10.2014

 

 


 

foxcatcher-poster02. Foxcatcher

Napeta športna drama, posneta po resničnih dogodkih, govori o olimpijskem rokoborcu Marku Schultz in težkim odnosom z svojim sponzorjem John du Pont, kot s svojim bratom David Schultz. Channing Tatum in skoraj neprepoznavni Steve Carell igrata odlični glavni vlogi, s katero želita biti prepoznana tudi za Nagrado akademije.

Svetovna premiera: 14.11.2014

 

 


 

interstellar__2014____poster___2_by_camw1n-d7t74io01. Interstellar

Prvo mesto smo zaupali režiserju geniju, gospodu Christopher Nolanu in njegovemu novemu filmu Interstellar. Glavno vlogo bo igral Matthew McConaughey, kateri je že preko socialnih omrežij opisal svoje občutke in rekel, da govorimo o najbolj ambicioznem filmu vseh časov. Zgodba o zadnjih trenutkih Zemljinega življenja in iskanju nove domovine izven naše galaksije.

Svetovna premiera: 06.11.2014

 

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
1 Komentar
najstarejše
novo najbolj všečkano
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Top 10 prihajajočih filmov leta 2014 […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x