Ogledano: Žarišče (2015)
Metacritic.com5.6
IMDB.com6.6
Rottentomatoes.com5.6
Filmstart.si6
Pozitivno
  • Simpatični par Margot Robbie in Will Smith
Negativno
  • Luknje v zgodbi
  • Površen ter nič kaj inteligenten scenarij
6Skupna ocena
Ocena bralcev: (1 Glasuj)
6.7

FOCUS_Main_PosterNaslov: Žarišče (Focus)
Premiera: 26.02.2015 (Cineplexx)
Žanr: Drama, Komedija, Zločin
Država: ZDA
Igrajo: Will Smith, Margot Robbie, Rodrigo Santoro
Režija: Glenn Ficarra, John Requa


OPIS:

Nicky Spurgeon (Will Smith) je zelo uspešen prevarant, ki naleti na amatersko goljufivko Jess (Margot Robbie). Ko Jess spozna Nickyja, se nemudoma želi naučiti njegove trike in sodelovati z njim. Nicky je izjemno profesionalen v tem poslu in sprejme Jess v svojo ekipo kot vajenko. Ne mine dolgo, ko se med njima pojavi romanca. Vendar ljubezen ne sodi v ta posel, je mnenja Nicky in zapusti Jess sredi belega dne. Nekaj let kasneje se na novi misiji, ki se odvija v Argentini, ponovno srečata in zaradi nepozabljenih čustev se zadeve začnejo zapletati.


FILMSTART. RECENZIJA:

Dnevi, ko je Will Smith kraljeval v kinematografih so že mimo, tudi po zaslugi nekaj nespametnih igralčevih odločitev kar se tiče vlog in v Hollywoodu te ljudje kar hitro pozabijo in tako se moraš dokazovati ob vsakem filmu znova. Tokrat je 47-letnik združil moči s trenutno eno najbolj vročih igralk (tudi dobesedno) Margot Robbie, ki je bila odkritje Scorcesejevega Volka iz Wall Streeta (The Wolf of Wall Street) in za katero je to drugi film ameriške produkcije v katerem ima eno izmed osrednjih vlog.

Že uvod takoj nakaže, da bo imel film precej lahkoten in humoren ton. Glavni liki preidejo takoj od besed k dejanjem in tudi sama struktura filma je zelo zanimiva ter neobičajna. Tako lika Smitha in Robbiejeve že takoj začneta sodelovati in sta “poslovna” partnerja skorajda polovico igralnega časa filma, toda nato se kaj hitro vez med njima prekine in tudi sam film se precej umiri ter posveti romanci med glavnima junakoma.

Focus-1

Sama tematika prevar je v filmu narejena precej površinsko ter je bolj namenjena šokiranju gledalca kot sami inteligenci le-teh. Tako sledijo takšni in drugačni preobrati skorajda skozi celotni film in na trenutke znajo biti že precej nadležni. Izjema je prizor med nogometno tekmo kjer vidimo tekmovanje egov in tudi drugo stran lika Nickyja. Toda na drugi strani je zadnji preobrat ob koncu filma nadvse neumen ter za lase privlečen, povrhu vsega pa je v prizoru še precej vsiljenega humorja.

Kemija med igralcema je dokaj prepričljiva, kljub temu da bi lahko glede na razliko v letih, ki šteje kar 24 let, igrala očeta in hčer. Toda tu sta seveda ljubimca med katerima vlada usodna privlačnost. K prepričljivosti zagotovo pripomore karizma, ki jo premoreta oba igralca ter dejstvo da se Smithu leta sploh ne poznajo. Vse situacije s vrtijo okoli njiju in glede na dan scenarij izvlečeta igralca kar veliko. Bomo videli, kako bosta nadaljevala sodelovanje tudi v stripovskem svetu, kjer bosta nastopila v filmu Suicide Squad v vlogi antiherojev.

Žarišče je soliden izdelek komercialnega žanra, ki pa mu žal manjka boljši in precej inteligentnejši scenarij toda v primeru, da ga ujamete  na televiziji ob kakšnem zdolgočasenem deževnem dnevu bo film izpolnil svoj namen , ki je zabavati in kratkočasiti gledalca.

will_smith_and_margot_robbie_in_focus_2015_movie-2560x1600

 

 

Subscribe
Obvesti me
guest
2 komentarjev
najstarejše
novo najbolj všečkano
trackback

[…] Vlogo Jane je prevzela izjemno popularna avstralska igralka Margot Robbie (Volk z Wall Streeta, Žarišče), v vlogi glavnega negativca Leona Roma pa bo nepresenetljivo nastopil Christoph Waltz, kar bo že […]

trackback

[…] Jane je prevzela izjemno popularna avstralska igralka Margot Robbie (Volk z Wall Streeta, Žarišče), ki jo bomo letos lahko videli v še enem filmu studia WB, Odred odpisanih (Suicide Squad). Film […]

2
0
()
x