Ogledano: True Story (2015)
Metacritic.com5
Imdb.com6.5
Rottentomatoes.com4.4
Filmstart.si4
Pozitivno
  • Solidne igralske predstave
Negativno
  • Zgodba ne doseže potenciala
  • Izostanek suspenza
5Skupna ocena
Ocena bralcev: (0 Votes)
0.0


True-Story-Movie-PosterNaslov:
True Story
Premiera:
17.4.2015 (ZDA)
Žanr:
 drama, triler
Država:
ZDA
Igrajo:
Jonah Hill, James Franco, Felicity Jones
Režija: 
Rupert Goold


OPIS:

Michael Finkel (Jonah Hill) je bivši novinar svetovno znanega časnika New York Times, ki je moral zapustiti svoje delovno mesto zaradi prirejanja dejstev v članku. Rešitev se pokaže v zanimivem primeru Christiana Longa, ki je umoril svojo družino in se med begom izdajal za že omenjenega novinarja. Tako se Michael poda poiskati resnico o domnevnem morilcu ter obenem najti resnico o sebi.


FILMSTART. RECENZIJA:

Resnična zgodba kot bi lahko neuradno prevedli originalen naslov je kot že po imenu sodeč osnovana po dejanskih dogodkih in je kot prvo karakterna drama. Toda za dobro izvedbo le-te je potrebno imetu tudi kvalitetna igralsko zasedba kar na papirju ta film tudi ima, saj vsebuje kar tri oskarjevske nominirance (Hill dvakrat, Franco in Jonesova enkrat).

Jonah Hill in James Franco sta širši javnosti znana bolj po svojih komičnih izletih v družbi Setha Rogena kot pa po seciranju filmskih likov, tako da je celoten projekt že iz tega vidika zelo zanimiv. Igralca precej solidno opravita svoje delo, tu prednjači predvsem Hill, ki je povsem kredibilen kot ambiciozni novinar. Na drugi strani se je Franco tudi že spopadel z vlogami antagonistov, toda še nikoli v tako umirjeni maniri. Tudi Felicity Jones, ki je lani blestela v Teoriji vsega (The Theory of Everything) opravi spodobno delo v vlogi Finkelove žene, toda zdi se da je njen lik povsem odvečen.

still-of-felicity-jones-and-jonah-hill-in-true-story-(2015)-large-picture

Kljub nadvse zanimivi premisi je zgodba nadvse monotona. Stil spominja zelo na dela Bennetta Millerja še posebej na njegov zadnji film Foxcatcher. Turobno vzdušje brez kakršnegakoli suspenza, ampak s precej pretencioznega dialoga želi posnematati že omenjenega Millerja. Tudi sam razplet žal ne ponudi ničesar navdušujočega in je nadvse predvidvljiv. Tudi kar nekaj prizorov, ki vključujejo novinarjevo ženo so povsem brezpredmetni in ne pripomorejo ničesar k samemu razvoju zgodbe.

Film je tako bolj karakterna zgodba kot pa skrivnostni triler, ampak najverjetneje bi bolje deloval kot slednje. Resnici na ljubo bi za prvo potreboval še veliko bolj kvalitetne igralce kot sta ta zvezdnika, ki kot že rečeno opravita delo solidno, toda ne moreta ponesti filma na višjo raven.

True Story je tako zanimiv eksperiment Hilla in Franca, toda zgodba ne doseže vsega potenciala in tako naredi celoten izdelek povsem pozabljiv. V primeru, da je gledalec ljubitelj glavnih igralcev zna biti zadeva še kako zanimiva, toda če se bo film predvajal na kakšnem izmed televizijskih kanalov, bom sam ponovni ogled zagotovo preskočil.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x