Ogledano: Thor: Svet teme (2013)
Metacritic.com5.4
Imdb.com7.1
Rottentomatoes.com6.6
Filmstart.si5.5
Pozitivno
  • Tom Hiddleston kot Loki
Negativno
  • nepotreben film
  • preveč "komičnih" likov
  • zelo slab antagonist
6.2Skupna ocena
Ocena bralcev: (4 Votes)
7.5

Thor_The_Dark_World_poster_006Naslov: Thor: Svet teme (Thor: The Dark World)
Premiera:
30.10.2013 (Slovenija)
Žanr:
 Fantazija, superherojski, pustolovščina, akcija
Država:
ZDA
Igrajo: 
Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Christopher Eccleston, Anthony Hopkins
Režija:
Alan Taylor


OPIS:

Bog groma Thor (Chris Hemsworth) se mora tokrat zoperstaviti proti temačnemu voditelju in njegovi vojski. Na pomoč mu zopet priskoči Jane Foster (Natalie Portman) in nekoliko nepričakovano tudi njegov brat Loki (Tom Hiddleston). Thor je pred največjo bitko svojega življenja saj ni ogrožena le Zemlja ampak tudi njegov domači svet Asgaard.


FILMSTART. RECENZIJA:

Ko imaš filmski svet poln superherojev je zelo težavno narediti zanimiv film, ki se odredotoča le na enega. Nekateri so lahko zelo zanimivi in se še bolj poglobijo v sam lik, medtem ko so drugi predvsem t.i. “filler” z neko pozabljivo pustolovščino in Thor: Svet teme žal pade ravno v ta rang.

Začetek filma je zelo obetaven saj vidimo Thora sredi bitke, ki jo zlahka odloči s svojim mogočnim kladivom. Gledalec nato spozna, da je Thor postal veliko bolj moder in razumevajoč, ravno tako kot njegov oče. Po dobljenih bitkah ne popiva vendar gre raje v osamo, kjer razmišlja o Jane Foster, ki jo je spoznal med prvim obiskom Zemlje.

Thor-The-Dark-World-Movie-2013-Review-Official-Trailer-Release-Date-1

Toda, da naš junak ne stoji križem rok se iz sveta teme prebudi starodavni Malekith , ki je žal eden najslabših, če ne najslabši antagonist v dosedanjih Marvelovih filmih. Je nadvse pozabljiv in ima tisti generičen načrt s katerim bi rad zavladal svetu.

Priznati moram, da sem se med ogledom filma v kinu nadvse dolgočasil in mojo pozornost je vzbudila šele pojava določenega lika na filmskem platnu. In ta lik je seveda Thorov zlobni brat Loki. Kot smo na našem portalu že poudarili je Hiddleston ustvaril enega najboljših likov v Marvelovem svetu in v tem delu ga lahko še pobližje spoznamo. Tako moč njegovih prevar kot tudi njegovo stisko. Pozitivni plati lahko prištejemo tudi malce večjo minutažo sicer stranskega lika Heimdalla, ki ga igra karizmatični Britanec Idris Elba.

Thor-The-Dark-World

Še največji minus filma pa je vsa vsiljena komičnost. Če smo imeli v prvem delu le Kat Dennings kot tisto, ki je skrbela za humor je sedaj tu še njen fant, ki je ravno toliko smešen kot ona. Da pa to še ne bi bilo vse so scenaristi spremenili lik profesorja Selviga (Stellan Skarsgaard) v nekakšnega klovna in tako se lahko kar malo začudeno sprašujemo čemu ima film podnaslov Svet teme. Zaključni akcijski prizor je sicer zelo inovativen saj liki preskakujejo med dimenzijami oz. različnimi svetovi in ima ravno tako malce humoren pridih.

Sicer je Chris Hemsworth zopet dober v naslovni vlogi, toda ta film je dokaz, da je ta lik žal ni dovolj zanimiv, da bi sam nosil celoten film. Na srečo mu na pomoč priskoči njegov, ki prinese nekakšno nasprotje Thoru, tako da je film precej bolj zanimiv. Je pa sama zgodba precejšen “filler” in sprašujemo se lahko zakaj pri Marvelu niso poskusili združiti herojev oz. da bi tudi v samostojnem filmu se kdo pojavil za kaj več od navadnega “cameota”ali prizora po špici.

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
1 Komentar
najstarejše
novo najbolj všečkano
trackback

[…] njegovem nadaljevanju, ki ga je režiral Alan Taylor, ki izhaja iz televizijskega sveta, in tudi Svet teme (2013) je deloval kot le še ena epizoda serije, ki je na televizijah res že predolgo. Ni […]

1
0
()
x