Ogledano: Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov (2016)
Metacritic.com6.1
Imdb.com6.8
Rottentomatoes.com7.4
Filmstart.si6
Pozitivno
  • simpatičnost
Negativno
  • stereotipni liki
  • neizviren scenarij
6.6Skupna ocena
Ocena bralcev: (4 Votes)
9.1

THE SECRET LIFE OF PETS
Naslov: 
Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov (The Secret Life of Pets)
Premiera:
 7. 8. 2016 (Slovenija)
Žanr:
 animirani
Država:
 ZDA
Igrajo:
Louis C.K., Eric Stonestreet, Kevin Hart, Jenny Slate
Režija: 
Yarrow Cheney, Chris Renaud


OPIS:

Kužek Max (Louis C.K.) živi popolno življenje s svojo lastnico, toda ta nekega dne pripelje novega ljubljenčka (Eric Stonestreet), kar pri Maxu povzroči pravo paniko. Psa se sprva ne razumeta, toda ravno njuni nesporazumi ju pahnejo v velike težave in tako se morata soočiti z zlobnim zajčkom Kepico (Kevin Hart) ter z lovci na pobegle živali.


FILMSTART. RECENZIJA:

Mnogi med nami smo že imeli vsaj enega hišnega ljubljenčka in zagotovo ste se kdaj vprašali, kaj le-tem roji po glavah ter kakšne stvari počnejo, ko imajo stanovanje povsem za sebe. Tega koncepta so se lotili ustvarjalci uspešnic Jaz baraba in njihovih izjemno popularnih Minijonov. Koncept, ki je ob komičnemu tonu studia zagotovo obsojen na uspeh v kinodvoranah.

Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov je pričakovano zelo simpatična animirana pustolovščina, ki gledalcu ponudi ogromno znanih stvari iz sveta udomačenih živali. Le kdo ne pozna bitk med psi in mačkami ter njihovimi lastniki. Razrešitev vprašanja, katera od omenjenih živali je boljši ljubljenček, bi v pravi družbi potekala vsaj tako dolgo, kot tistega o kuri in jajcu. Na to karto igra tudi sam film in se vseskozi poigrava s stereotipi o nekaterih domačih živalih, ki na trenutke delujejo zelo prebrisano, medtem ko drugič že kar malce repetitivno.

MAX

Ne glede na to, kakšna je ciljna skupina določenega filma ali, konec koncev, tudi sorodnika iz animiranega žanra, je potrebno ustvariti privlačne in zanimive glavne junake, ki nas popeljejo skozi zgodbo. Tu pa film precej klecne, saj je sicer zelo simpatični Maks kar malce nezanimiv in premalo vsestranski. Podobna zgodba je tudi njegov najprej sovražnik nato prijatelj Duke, medtem ko sta še najbolj zanimiva dela filma zajček Kepica, ki mu sicer glas posoja nadležni kričač Kevin Hart, in Maksova simpatija Gidget. Žal je ostala kopica stranskih živalic povsem prazna in prisotna le zaradi kakega komičnega prizora ali izmenjave dialogov. Ustvarjalci tako ne presežejo stereotipov, ki so pravzaprav edina karakterizacija večine likov.

Ogromno rezerve je ostalo tudi pri samem skrivnem življenju hišnih ljubljenčkov, saj že v prvih petnajstih minutah vidimo vse skeče, nato pa se zažene dejanska zgodba, ki pa je že prežvečena in smo jo lahko videli že v veliko boljšem Svetu igrač ali pa precej slabšem Garfieldu. Mnogi animirani filmi, predvsem Pixarjevi, obenem tudi podajo zanimive nauke, ki so izpeljani izredno prebrisano glede na tematiko filma, toda Hišni ljubljenčki se tega niti ne lotijo.

Če potegnemo črto, je Skrivno življenje hišnih ljubljenčkov animirani film, ki je namenjen predvsem najmlajšim in gorečim ljubiteljem majhnih štiri-/dvonožnih ali krilatih prijateljev. Celotno gledano je izdelek precej simpatičen, toda za kaj več mu zmanjka globine, magije in izvirnosti pri samem scenariju.

MAX, DUKE in KATIE

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x