Ogledano: Signal (2014)
Ocene spletnih strani so aktualne na dan objave prispevka.
Metascore.com5.3
IMDB.com6.1
Rottentomatoes.com5.6
Filmstart.si6.8
Pozitivno
  • Fotografija
  • Atmosfera
Negativno
  • Predvidljivi konec
  • Neobrazložena dogajanja in motivi
6Skupna ocena
Ocena bralcev: (6 Votes)
7.7

signalchosenNaslov: Signal (The Signal)
Premiera: V kinu od 14.8.2014 (Kolosej)
Žanr: Znanstvena fantastika, triler
Država: ZDA
Igrajo: Brenton Thwaites, Olivia Cooke, Beau Knapp, Laurence Fishburne
Režija: William Eubank


OPIS:

Nick, Jonah in Haley so na potovanju do Kalifornije, kjer se namerava Haley za eno leto preseliti. Nick, kot Haleyin fant, tega še ni dobro sprejel in se boji, da bo to pomenilo konec njune zveze. Med potjo pa Nick in Jonah naletita na skrivnostnega hekerja z imeno NOMAD, kateri vdira v njune mobilnike ter prenosnike. Na srečo se oba, kot šolana programerja, še dobro spoznata na hekanje in lahko locirata hekerjevo lokacijo. Kmalu se odločijo, da bodo temu sami naredili konec in obiščejo hekerjev naslov. Na vse kar pa naletijo, je stara zapuščena hiša sredi ničesar, kjer pa se zgodi nekaj kar niso predvidevali. Zadane jih namreč močna svetloba, v kateri padejo v nezavest in se kasneje zbudijo v podzemnem raziskovalnem objektu. Tam so sedaj zaprti in pod nadzorom skrivnostnih raziskovalcev oz. zdravnikov. Nick kmalu zahteva pojasnila in odpustitev, vendar naleti samo na še večja vprašanja in skrivnosti.


FILMSTART. RECENZIJA:

Film nosi na svojih ramenih mladi igralec Brenton Thwaites, kateri je igral pred kratkim tudi v grozljivki Oculus. Tokrat se je ponovno izkazal in verjamem, da ga bomo lahko še velikokrat občudovali v prihodnosti. Največja pohvala pa gre režiserju Williamu Eubanku, prav zaradi fotografije filma. Poudariti je treba, da je film imel zelo nizek proračun, znašal je samo 4 milijone dolarjev, fotografija filma ter vizualni efekti pa kljub temu izgledajo neverjetno dobri. Zgodba filma je reciklirana, sicer ima močne trenutke kateri nas presenetijo, vendar smo jo v splošnem že videli v drugih filmih. Pripovedovanje se začne bolj počasi in se tako tudi gradi skozi ves film. Posledično dobimo v prvem delu filma zelo dober občutek za like, kateri so simpatično predstavljeni in všečni. Film ima poseben, ne tako hollywoodski stil, katerega bi lahko dobro primerjali z filmom Okrožje 9 (District 9). Tako kot v Okrožju 9, je tukaj močna atmosfera, saj dobro pridemo do razumevanja likov in njihovih soočenj z skrivnostmi. Skozi večino filma se namreč sprašujemo, kaj se dogaja in kdo so zdravniki, kateri so jih zaprli v karanteni. Odgovor dobimo na koncu filma, kateri pa postane skozi film vedno bolj predvidljiv. Režiser namenoma pokaže dogodke, ki se nahajajo v drugih prostorih in ne pri liku samemu, kar nam poda dober namig na vse skupaj. Kljub temu, pa film ne uspe narediti obrata, katerega je želel narediti na koncu. Kar me je pri filmu osebno zelo zmotilo, so bila vprašanja, katera niso bila odgovorjena v filmu. Več o tem se bom izčrpal spodaj v svojem spojlerskem opisu. Mislim pa, da boste ljubitelji znanstvene fantastike, občudovalci Okrožja 9 ter filmofili prišli na svoj račun, vam ogled vsekakor priporočam. Tisti, kateri pa pričakujete spektakel ali film, katerega si lahko ogledate z dobro razpoloženo družbo, pa boste vse skupaj bolje odnesli z Ninja želvami, kateri je pravtako včeraj prispel v naše kinodvorane.

849830333657261745

 

SPOJLERSKA RECENZIJA:
Pozor! Naslednje besedilo vsebuje spojlerje filma, kateri vam lahko pokvarijo doživetje pri gledanju Signala.

Tukaj bo kasneje besedilo.

O avtorju

Founder & Admin

Portal Filmstart sem ustvaril zaradi ljubezni do filma in dolgočasja. Trenutno se nahajam v Seulu, kjer študiram korejščino, vendar v prostem času se vedno najbolj posvetim filmom. Zakaj filmom? Mislim, da tega ne znam razložiti. Enako bi me lahko vprašali, zakaj jem hrano.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x