Ogledano: Rogovi (2014)
Metascore.com4.6
IMDB.com6.5
Rottentomatoes.com4.1
Filmstart.si6.3
Pozitivno
  • Zanimiva in drugačna zgodba
Negativno
  • Počasen tempo v nekaterih scenah
  • Povprečno igranje stranskih igralcev
5.4Skupna ocena
Ocena bralcev: (2 Votes)
7.4

Horns-PosterNaslov: Rogovi (Horns)
Premiera: V kinu od 03.10.2014 (ZDA)
Žanr: Črna komedija, drama, fantazija
Država: ZDA
Igrajo: Daniel Redcliffe, Juno Temple, Heather Graham
Režija: Alexandre Aja


OPIS:

Po umoru mlade Merrin Williams (Juno Temple) postane njen fant Ig Perish (Daniel Redcliffe) glavni osumljenec in tako tarča medijev, sosedov in svojih bližnjih. Ig Perish je bil v Merrin zaljubljen že od malih nog, z njo je bil nadvse srečen, a ta sreča je na tragično noč izginila, on pa je postal krivec v očeh domačinov. Sedaj utaplja svojo žalost v alkoholu in išče pomoč pri svojem najboljšem prijatelju Leeju, ki je odvetnik in skrbi za njegov sodni postopek. Ko se pojavi novica o priči, ki naj bi videla kako je Ig ubil svojo punco, se vse spremeni. Naslednji dan se namreč zbudi in opazi, da so mu zrasli nenavadni rogovi. Zanimivo postane takrat, ko ugotovi, da imajo te rogovi posebno moč. Kdorkoli pride v kontakt z Igom, se podzavestno odpre in pokaže svoj pravi jaz in tako izda svoje najgloblje in najtemnejše skrivnosti.


FILMSTART. RECENZIJA:

Trend v tem desetletju je zagotovo posneti film po knjižnih uspešnicah. Tudi režiser Alexandre Aja si je tako mislil in naredil film Rogovi (Horns). V glavni vlogi spremljamo igralca Daniela Radcliffea, ki si je zadal zelo zanimivo vlogo. Človek, ki postane hudič in je hkrati protagonist. Film se začne kot tipična črna komedija, v kateri spremljamo glavno vlogo skozi njene najtežje čase. Zgodba pri gledalcu zelo dobro vzbudi radovednost ter zgroženost, ko vidimo temne plati domačinov. To je tudi glavna ideja zgodbe, ki nas uči, da lahko na videz še tako dobra oseba globoko v sebi nosi mračne misli. Eden izmed vrhuncev filma, je zagotovo prvi pojav rogov. Tako kot Ig, smo tudi mi najprej zmedeni in ne vemo, kaj naj bi rogovi pomenili. In še preden pridemo do spoznanja, dobimo kar nekaj komičnih scen. Žal pa se tempo kmalu upočasni, ko se začnejo znova in znova vrteti spomini in utrinki iz preteklosti. Zaradi česar smo dobili občutek, da spomini predstavljajo prevelik del filma. S tem sicer dobimo kar dobro predstavitev stranskih vlog, še posebej Merrin, ki jo dobro odigra Juno Temple, vendar bi si želeli krajše in močnejše utrinke iz preteklosti. Med Juno Temple in Danielom Redcliffeom je dobra kemija in odlično uprizorita par, ki v nekaterih trenutkih spominja na Romeo in Julijo. Če se film začne kot tipična črna komedija se z razvojem zgodbe zelo spremeni in postane vedno bolj mračna. Na koncu filma se komedija skoraj čisto izgubi, zgodba pa postane bolj tragična.

Daniel Redcliffe in Juno Temple dobro opravita svoj del, kjer pa ostale vloge malo šepajo. Zgodba je drugačna in zanimiva, brez večjih klišejev in kljub nekaterih počasnih scen pusti gledalcu radovednost do resnice. Film Rogovi ne bo všeč vsakomur, še posebej tistim, ki imajo strah pred kačami. Tako je, kače se večkrat pojavijo v napetih scenah, ki dodajo okus po grozljivki. Vendar za tiste, ki imate radi črne komedije in tragedije, je to vsekakor vredno ogleda.

photo-daniel-radcliffe-horns_05345b9654334c24b4a38bec221a1100

O avtorju

Founder & Admin

Portal Filmstart sem ustvaril zaradi ljubezni do filma in dolgočasja. Trenutno se nahajam v Seulu, kjer študiram korejščino, vendar v prostem času se vedno najbolj posvetim filmom. Zakaj filmom? Mislim, da tega ne znam razložiti. Enako bi me lahko vprašali, zakaj jem hrano.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x