Ogledano: The Ridiculous 6 (2015)
Sandlerju je ponovno uspelo narediti slab film.
Metacritic.com1.8
Imdb.com5
Rottentomatoes0.1
Filmstart.si3
Pozitivno
  • nekaj bolj domiselnih šal
Negativno
  • Liki so žaljivi, dolgočasni in enodimenzionalni
  • Sandler je vidno zdolgočasen v filmu
  • slabe in poceni šale
2.5Ocena
Ocena bralcev: (0 Votes)
0.0

MV5BMTY4NzMxMjUwOF5BMl5BanBnXkFtZTgwMDk1ODMxNzE@._V1_SY317_CR0,0,214,317_AL_Naslov: The Ridiculous 6
Premiera: 11.12.2015
Žanr: Komedija, vestern
Država: ZDA
Igrajo: Adam Sandler, Luke Wilson, Nick Nolte, Terry Crews, Steve Buscemi, Harvey Keitel, Taylor Lautner, Jorge Garcia
Režija: Frank Coraci


OPIS:

Siroto Tommya ameriški domordci vzamejo za svojega in mu dajo ime “Beli nož”. Nekega dne se pred njegovim pragom pojavi njegov davno izgubljeni oče. Tik preden sta se lahko dobro spoznala, njegovega očeta najdejo njegovi bivši odpadniški pajdaši, ki zahtevajo svoj delež uspešnega ropa. Ker Frank Stockburn pri sebi tega denarja ni imel, ga odpadniki ugrabijo in v zameno za njegovo življenje mora Tommy nekako sam zbrati potrebnih 50,000 dolarjev. Vendar, kmalu se mu pridruži še 5 naključnih neznancev, ki pa si med sabo delijo eno skupno značilnost.


FILMSTART. RECENZIJA:

Ko sem prvič slišal za Netflixov načrt, da bo skupaj s Sandlerjevo produkcijsko hišo Happy Madison ustvaril 4 komične filme, sem bil malo radoveden, saj zaupam Netflixovi produkciji in morda je tudi Sandler sit tega, da venomer ustvarja iste filme. Prvi film tega sodelovanja se imenuje Ridiculous 6. Namesto, da bi dobili klasično Sandlerjevo komedijo iz 90-ih smo ponovno dobili slab film, za katerega nam pa vsaj ni treba dati 5 evrov, da ga gremo gledati v kino.

Sandler v filmu igra Tommya “Belega noža” Stockburna, katerega so kot sitoto posvojili ameriški domorodci. Nekega dne do njegove vasi prijezdi njegov oče Frank, ki ga igra Nick Nolte. Njuno spoznavanje ne traja dolgo, saj ga kmalu ugrabijo njegovi bivši pajdaši, ki pričakujejo 50,000 dolarjev v zameno za njegovo življenje. Da bi rešil očetovo življenje, se Tommy odloči, da bo ukradel denar podlim ljudjem. Na poti spozna še 5 oseb, za katere se izkaže, da so tudi oni potomci Franka Stockburna.

the-ridiculous-6-sandler-aka-sandman

Če začnemo s Tommyevimi brati, imamo tu Terrya Crewsa, Taylorja Lautnerja, Luka Wilsona, Jorgeja Garcio in Roba Schneiderja. Schneiderjeva igra Mehičana je izjemno žaljiva, Lautner neprepričljivo igra vaškega tepca in Garcia samo spušča naključne zvoke skozi celoten film, saj je njegov lik nem. Crews je edini, ki kaj doprinese v film in ima svoje smešne trenutke. Sandler pa je v filmu videti zelo zdolgočasen in vidi se, da ne uživa več v takšnih filmih. Sandlerjev lik je klasičen heroj brez kakršnihkoli napak in je zdaleč najpametnejša oseba v filmu (kar ne pove ravno veliko). Ravno to naredi lik dolgočasen in to je že drugič letos, da se igralec preizkuša v herojski vlogi in mu pri tem ne uspeva. Če pogledamo njegove starejše filme kot sta Billy Madison in Happy Gilmore je jasno, da je igralec užival v vlogah in to je tudi naredilo filme dobre. Tudi v romantičnih komedijah se je Sandler dobro odrezal s filmoma Poročni pevec in 50 prvih poljubov.

To pa niso edina slavna imena, ki jih je nekako Sandler zvabil v ta film (Schneiderja nekako še razumem). Sandlerjeva zvezdniška zasedba tako vključuje imena kot so Harvey Keitel, Steve Buscemi, David Spade, Vanilla Ice (?), John Torturro, Will Forte in Chris Parnell. Priznal bom, da je Torturrova vloga Abnerja Doubledaya, ameriški general, ki naj bi izumil šport “baseball”, dokaj zabavna, vendar so vsi ostali igralci v filmu nepotrebni in resnici na ljubo, si mnogi zaslužijo več kot to (sploh Keitel in Buscemi).

1280x720-dcx

Film naj bi bil komedija, vendar humor je tu poceni in len. Imamo osla, ki strelja drisko, norčije vaške budale, Mehičana z veliko ljubeznijo do “tacosov” in še več drugih nesmešnih prizorov. Zohan je zakon je komična mojstrovina, ko ga primerjamo s tem filmom. Kot smešne in do neke mere tudi domiselne prizore bi izpostavil izum “baseballa” ter zgodbo Wilsonovega lika Dannya, ki je delal za Skrivno službo pod predsednikom Abrahamom Lincolnom. Vendar, če sta vam bila všeč oba filma Odrasli, boste verjetno našli kak užitek tudi ob gledanju tega filma. Če pa ste pričakovali novo Sandlerjevo klasiko, boste hitro razočarani (najverjetneje že po prvih 5 minutah). Večino humorja je tudi žaljivega, še posebej do ameriških domorodcev ter Mehičanov.

Na srečo, je film moč gledati le na Netflixu. Če bi to predvajali v kinodvoranah, bi se bal da bi nevedoči gledalec ponesreči kupil karto za ta film, namesto za prihajojiči Tarantinov film The Hateful Eight. To bi bila zelo strašanska napaka. Netflix je znan po kvalitetnih produkcijah, vendar sem kljub temu vesel, da ta film ne onesnažuje svetovnih kinodvoran in da bo morda Sandlerja spametovalo, da naj začne snemati boljše filme. Vztrajal bom, da Sandler ni tako slab igralec, vendar manjka pri zadnjih projektih tista strast, ki jo je imel do svojih prejšnjih projektov.

23458383

O avtorju

Christoffer Larsson

Vedno sem si želel ustvariti kakšen kanal na YouTubu, kjer bi kritiziral filme ali komentiral najnovejše filmske novice. Žal mi je strah pred kamero venomer preprečeval te sanje. Vendar mi je nekega dne Jure predstavil Filmstart in nemudoma sem bil navdušen nad idejo, da bi pisal članke za ta portal. 10 mesecev pozneje se še zmeraj mučim z vejicami, vendar mi David in Jure kljub temu dovolita opravljati to, kar sem si od nekdaj želel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x