Ogledano: Neverjetni Hulk (2008)
Metacritic.com6.1
Imdb.com6.9
Rottentomatoes.com6.7
Filmstart.si7
Pozitivno
  • Edward Norton kot Bruce Banner
  • Tim Roth je dober antagonist
  • zabaven film z veliko akcije
Negativno
  • zgodba ima mnogo lukenj
  • predstava Liv Tyler
  • ponekod slabi posebni efekti
6.7Skupna ocena
Ocena bralcev: (2 Votes)
7.6

MV5BMTUyNzk3MjA1OF5BMl5BanBnXkFtZTcwMTE1Njg2MQ@@._V1_SX214_AL_Naslov: Neverjetni Hulk (Incredible Hulk)
Premiera:
6.6.2008 (Slovenija)
Žanr:
znanstvena fantastika, akcijski film
Država:
ZDA
Igrajo: 
Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt
Režija: 
Luis Leterrier


OPIS:

Znanstvenik Bruce Banner je zaradi nevarnega eksperimenta z radioaktivnim sevanjem dobil dodatno osebnost v obliki zelenega orjaka Hulka, ki pride na površje, ko je izpostavljen hudi jezi. Na begu pred ameriško vojsko, ki si poskuša podrediti njegovo uničevalen alter-ego za vojaške namene, mora Banner najti zdravilo, ki bi ga rešila tega uničevalnega prekletstva.


FILMSTART. RECENZIJA:

Neverjetni Hulk je drugi film, ki ga je ustvaril Marvel Studios za svoj novi stripovski filmski svet. Film o najbolj jeznemu članu maščevalcev smo si sicer lahko ogledali že leta 2003, vendar je bil ta zelo slabo sprejet in je bil potreben osvežitve.

Zelo dobra odločitev ustvarjalcev filma je bila ta, da niso hoteli, da se zgodba osredotoči na izvor zelenega superjunaka. Vse to je razloženo v kratki par minutni uvodni sekvenci in je čisto dovolj, da vemo za kaj se gre in od kod lik prihaja. Tako, dobimo zanimivo zgodbo o znanstveniku, ki je na begu pred ameriško vojsko, medtem ko sam poskuša najti zdravilo za svoj uničevalni alter ego.

Tokrat, je vlogo fizika Bruce Bannerja prevzel ameriški igralec Edward Norton (Klub golih pesti, Ameriška zgodovina X, Birdman). Norton je zagotovo boljši v tej vlogi od Erica Bane, vendar ga čez 4 leta zasenči Mark Rufallo. Norton je dober Bruce Banner, vendar ni ta, ki smo ga stripovski navdušeci čakali (za to je bilo potrebno počakati še 4 leta).

edwardnorton-bruce-banner

Največja prednost filma je sam faktor zabave, ki ga ponuja. Akcijske scene so zelo dobro narejene- avti letijo levo desno, Hulk uničuje vse pred sabo itd. Film ima zelo malo počasnih trenutkov. Hulk sam je tudi zelo dobro narejen in bi si želel, da bi ga bilo več v filmu. Zgodba je tudi dobro integrirana v  novi Marvelov filmski svet, saj je veliko referenc na druge superjunake (tudi na druge maščevalce).

Zelo podcenjeni igralec Tim Roth je odličen v vlogi negativca in ga je zelo zabavno gledati, ko brez kakršnegakoli strahu poskuša ujeti/ubiti Hulka. William Hurtova vloga jeznega generala, ki  lovi Bannerja, je morda malo klišejska, vendar ga je vseeno zabavno gledati. Nasprotno, je pa zelo boleče gledati igralko Liv Tyler v vlogi generalove hčerke in Bannerjevega ljubezenskega interesa. Liv Tyler se morda spomnite tudi iz filma Armageddon, kjer je igrala hčerko Bruce Willisovemu liku. Njena igra se v teh 10 letih nikakor ni izboljšala, zato bi bil film boljši brez nje.

The-Incredible-Hulk-liv-tyler-1756820-1275-540

Čeprav so akcijski prizori odlični, se konec filma preveč nanaša na uporabo posebnih efektov in so zelo moteči. Še posebej slabo narejena je pošast imenovana Abomination in ko se ta bojuje proti Hulku je ta slabost še toliko bolj opazna. Ko gledate film boste morali prežvečiti tudi veliko lukenj v zgodbi. Ena izmed njih je ta, da se je Bruce Banner z namenom, da bi nadzoroval svojo jezo in bil čim dlje stran od ameriške vojske, preselil v favele Rio De Janeira. Težko je verjeti, da bi se Banner preselil v zelo naseljeno mesto, kjer ga lahko nevarnost, ki je tam na vsakem koraku, prisili k temu da postane Hulk. Še več podobnih nesmislov se lakho kasneje zasledi v filmu.

Neverjetni Hulk je soliden film za ikoničnega superjunaka. Edward Norton je dober v vlogi Bannerja, film je konsistentno zabaven in Tim Roth je zelo dober antagonist. Žal pa boste morali med gledanjem filma potrepeti mnogo nesmislov in leseno igranje Liv Tyler.

The-Incredible-Hulk-2008-Stills-the-incredible-hulk-1195269_1500_916

O avtorju

Christoffer Larsson

Vedno sem si želel ustvariti kakšen kanal na YouTubu, kjer bi kritiziral filme ali komentiral najnovejše filmske novice. Žal mi je strah pred kamero venomer preprečeval te sanje. Vendar mi je nekega dne Jure predstavil Filmstart in nemudoma sem bil navdušen nad idejo, da bi pisal članke za ta portal. 10 mesecev pozneje se še zmeraj mučim z vejicami, vendar mi David in Jure kljub temu dovolita opravljati to, kar sem si od nekdaj želel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
1 Komentar
najstarejše
novo najbolj všečkano
trackback

[…] režiser Louis Leterrier, katerega predhodnji akcijski podvigi so Prenašalec, Prenašalec 2, Neverjetni Hulk, Spopad titanov in Mojstri iluzij. V filmu bodo zaigrali še Mark Strong, kot Cohenov brat in agent […]

1
0
()
x