Ogledano: Nekoč v mestu Venice (2017)
Metacritic.com2.8
Imdb.com5.3
Rottentomatoes.com2.2
Filmstart.si3
Negativno
  • šale, ki to niso
  • skupek družbenih predsodkov
  • pomanjkanje pripovedi
3.3Skupna ocena
Ocena bralcev: (3 Votes)
6.3

Naslov: Nekoč v mestu Venice (Once Upon a Time in Venice)
Premiera: 27. 7. 2017
Žanr: akcijska komedija
Država: ZDA
Igrajo: Bruce Willis, John Goodman, Jason Momoa, Thomas Middleditch
Režija: Mark Cullen, Rob Cullen


OPIS:

Steve Ford (Bruce Willis) je zasebni detektiv, ki ga počasi izdajajo leta. Nekega dne mu lokalni preprodajalci ugrabijo psa Buddyja, ki ga nato predajo lokalnemu gangsterju (Jason Momoa), ki zanj zahteva odkupnino. Ob neljubem dogodku Stevu pomagata njegov detektivski vajenec (Thomas Middleditch) in najboljši prijatelj (John Goodman).


FILMSTART. RECENZIJA:

Še pomnite akcijsko komedijo Odštekana kifeljca (Cop Out, 2010), ki velja za začetek zatona igralske kariere zvezdnika Bruca Willisa? Resda je “John McClane” nato še uspel nastopiti v nekaj presežkih kot sta Kraljestvo vzhajajoče lune (Moonrise Kingdom, 2012) in Časovna zanka (Looper, 2012), toda z izjemo omenjenih v tem desetletju snema le še filme, v katerih je karikatura samega sebe (Arnold, ti je kaj znano?). Zakaj omenjamo Odštekana kifeljca? Zato ker je film Nekoč v mestu Venice plod njegovih scenaristov, ki pa sta tokrat še presedlala na režiserski stolček. 

V teh sedmih letih brata Cullen kot kaže nista prav nič odrasla, saj sta spet ustvarila komedijo, ki je na ravni pubertetnika, obenem pa je še polna rasizma, seksizma in homofobije. Seveda s slednjimi ni prav nič narobe, če so uporabljene na samoironičen način, kot je to primer pri Boratu (2006), toda Nekoč v mestu Venice se odloči upodobiti prav vsak družbeni predsodek, ki nam pride na pamet. In žal se pri komiki filma, tu tudi konča. Brata Cullen ne razvijata šal in mislita, da če se v kadru pojavi transvestit, da bo to že v osnovi smešno. Vsaka ženska v filmu je lahka/zapita/p**sica, medtem ko je Bruce Willis skorajda tak frajer kot je Vin Diesel v svojih filmih.

Pa se obrnimo še k pravkar omenjenemu glavnemu zvezdniku. Šala zadnjih let je, da veteran v svojih vlogah izgleda neverjetno zdolgočaseno, toda v njegovem zadnjem igralskem poskusu, je to neverjetno evidentno, saj vsak čas pričakujemo, da bo “zakinkal”. “Akcijski” prizori so posledično kar malce žaljivi za vsakega, ki pozna tehnični vidik snemanja, saj v prizorih, ko bi moral biti Willis gol, izredno očitno spremljamo njegovega dvojnika, medtem ko je Bruce posnet le od prsi navzgor. Tudi v komičnih prizorih se igralec tako slabo trudi in mu tudi prirojeni dar za dialoge polne cinizma in sarkazma ne pomaga prav veliko.

Nekoč v mestu Venice resda ni popolna katastrofa, toda za komedijo je enostavno premalo smešen film, če sploh je. Bruce Willis je zopet na avtopilotu, medtem ko je scenarij neverjetno slab in je izredno ponesrečena verzija Velikega Lebowskega (The Big Lebowski, 1998) ali Pokvarjenega poročnika (The Bad Liutenant: Port of Call – New Orleans, 2009).

 

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Pošlji komentar

Komentirajte in ocenite novico!

avatar
  Subscribe  
Obvesti me