Ogledano: Maščevalci (2012)
Metacritic.com6.9
Imdb.com8.2
Rottentomatoes.com9.2
Filmstart.si8.4
Pozitivno
  • Kemija med igralci
  • Dober antagonist
  • Izjemno zabaven film
Negativno
  • Povprečna zgodba
  • Nekaj klišejev
8.2Skupna ocena
Ocena bralcev: (6 Votes)
8.7


avengers_2012_posterNaslov:
(The Avengers)
Premiera:
28.7.2011 (Slovenija)
Žanr:
znanstvena fantastika, akcijski film
Država:
ZDA
Igrajo:
Robert Downey Jr., Chris Evans, Chris Hemsworth, Tom Hiddleston. Scarlett Johansson, Mark Ruffalo
Režija:
Joss Whedon


OPIS:

Skupina superherojev, ki jo sestavljajo možje kot so Hulk, Thor, Stotnik Amerika in Iron Man mora stopiti skupaj in se naučiti sodelovati ter obenem rešiti Zemljo pred zavojevalcem Lokijem, ki želi zasužnjiti človeštvo s svojo mogočno vojsko.


FILMSTART. RECENZIJA:

Vsi Marvelovi filmi so vodili k temu. Pričakovanja so bila ogromna, vloženega je bilo veliko truda in lahko rečemo, da se je vse skupaj splačalo. Tony Stark in družba so nam pripravili izredno zabavno pustolovščino polno adrenalina. Toda najprej se vrnimo na začetek.

Redki so filmi, ki delujejo uspešno z veliko močnimi liki, toda Maščevalci so se vsem neprijetnostim izognili v velikem slogu. Ko imaš enkrat v filmu superheroje, kot so Iron Man, Captain America, Thor, Hulk ter za povrh še Hawkeya in Black Widow, potem mora imeti režiser dobro vizijo kako vse te slavne like obvladati, ko se skupaj pojavijo na filmskem platnu. Tu je Joss Whedon opravil izjemno delo, saj je kemija med glavnimi junaki neverjetna. Vsi dialogi in humor, ki ga vsebujejo le-ti delujejo fantastično in gledalec lahko neizmerno uživa ob provokacijah ter zbadljivkah, ki si jih možje izmenjujejo med seboj. V takih filmih kot so Maščevalci je ponavadi poudarek na akciji, toda tu je potrebno reči, da so vrhunec filma vsi prizori v katerih junaki pravzaprav sedijo in ne počnejo nič.

The-Avengers-2012-steve-and-tony-34894439-1920-1080

Da pa ne bomo govorili le o igralcih, ki so na dobri strani, je tu potrebno omeniti tudi lik Lokija (Tom Hiddleston), ki se nam je že predstavil v Thoru. Že res, da ta morda nima kakšne neverjetne supermoči, toda njegova karizma in pojava res vneseta nepojasljiv občutek, tako Maščevalcem kot tudi gledalcem (le Hulk ni kaj pretirano navdušen nad njim). Čeprav je padel v svet superjunakov se nekako čuti, da enostavno ne spada na Zemljo in njegova prezenca ne prinaša nič dobrega.

Kot že rečeno mora tak film imeti tudi zavidljive akcijske prizore in Maščevalci jih definitivno imajo. Zadnja bitka je izpeljana izredno dobro in ni niti za trenutek dolgočasna. Tudi sam film ima izredno dober ritem oz. tempiranje akcije ter bolj umirjenih prizorov. Superheroji se izredno dobro dopolnjujejo in tudi na bojišču premorejo izredno kemijo.

Celotna zgodba filma morda ni dih vzemajoča, saj se sam film naslanja predvsem na svoje like kot pa na neverjetno zgodbo. Žal so kakšni momenti nadvse klišejski (načrt Lokija, da se pusti ujeti in medtem izvede svoj skrivni načrt, vzrok da ekipa stopi skupaj in še kaj bi se lahko našlo).

Maščevalci so “popcorn” film v najboljši možni izvedbi in premorejo nadvse zanimive prizore in zanimive like. Čas predvajanja filma za gledalca mine izjemno hitro in filma se težko naveličaš ob večkratnih ogledih. Upamo lahko, da bo nadaljevanje na takšnem zavidljivem nivoju.

maxresdefault

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

2
Pošlji komentar

avatar
2
0
0
 
0
Napovednik: I Saw The Light (2016) – FILMSTART.Jurski svet podira rekorde - FILMSTART. Filmske novice, recenzije, napovedniki in več
  Subscribe  
novo najstarejše najbolj všečkano
Obvesti me
trackback
Jurski svet podira rekorde - FILMSTART. Filmske novice, recenzije, napovedniki in več

[…] je tako preskočil Maščevalce (The Avengers) iz leta 2012 in njihov rekord 207,438,708 miljonov dolarjev. Jurski svet je k tej številki še […]

trackback
Napovednik: I Saw The Light (2016) – FILMSTART.

[…] glasbenika bo upodobil angleški igralec Tom Hiddleston (Maščevalci, Škrlatni vrh), njegovo ženo pa Elizabeth Olsen, ki je letos uničevala robote kot Škrlatna […]