Ogledano: Maggie (2015)
Metacritic.com5.2
Imdb.com6
Rottentomatoes.com5.2
Filmstart.si6.3
Pozitivno
  • Schwarzenneger kot ga še nismo videli doslej
Negativno
  • Zgodba ima veliko več potenciala
  • Nekatere situacije niso logične
5.7Skupna ocena
Ocena bralcev: (0 Votes)
0.0

Maggie-2015-720p-WEBRipNaslov: Maggie
Premiera:
8.5.2015 (Slovenija, ZDA)
Žanr:
 drama
Država:
ZDA
Igrajo:
Arnold Schwarzenegger, Abigail Breslin, Joely Richardson
Režija: 
Harry Hobson


OPIS:

V prihodnosti svet obsede epidemija skrivnostne bolezni, ki spreminja ljudi v takorekoč zombije. Wade (Arnold Schwarzenegger) je skrbeč oče, ki je na sledi za svojo hčerko Maggie(Abigail Breslin), ki nesrečno zboli za to boleznijo. Wade je tako pred dilemo kako skrbeti za svojo hčerko in navkljub nasprotovanju ostalih ji želi stati ob strani do njenega morebitnega konca.


FILMSTART. RECENZIJA:

Če bi v devetdesetih letih pisal recenzijo filma v katerem so zombiji ter Arnold Schwarzenegger bi najverjetneje opisoval največji masaker v zgodovini nemrtvih, toda danes so drugačni časi in rahlo odcvetele zvezde morajo reševati kariero na drugačen način. Tako smo dobili nizko proračunsko dramo Maggie, ki je zagotovo najcenejši Arniejev film kariere oz. vsaj med cenejšimi s svojim proračunom štirih miljonov dolarjev.

Kot vse ostale je tudi mene najbolj zanimalo kako se bo največja akcijska zvezda vseh časov znašla v taki vlogi in potrebno je reči, da presenetljivo dobro. Svoj lik upodobi izredno subtilno in tako njegova čustva razberemo že iz obraza. Sicer v dialogih je še vedno limitiran predvsem zaradi svojega naglasa, a ustvarjalci filma so se tega zavedali in tako v bistvu scenarij nima ogromno dialoga dodeljenega Švarcijevem liku.

Na drugi strani Arnoldu izredno dobro parira igralka Abigail Breslin (sicer se je enkrat že dobro znašla v Deželi zombijev), ki pride do izraza predvsem v drugih dveh tretjinah filma. Precej pristno upodobi težave njenega lika in se zelo dobro se znajde v prizorih z njenim filmskim očetom. Njen lik bi sicer lahko bil napisan precej bolje ampak igralka še vedno izpelje zadevo nad povprečjem.

maggie04

Sam film je zelo umirjen in ima nadvse počasen ton, ki ni moteč. Kar je morda moteče je celoten svet v katerega so liki postavljeni. Okoli bolezni je premalo informacij in tudi določena dejanja oseb so zelo nerazumljiva oz. nesmiselna za gledalca. Že brez kakšnega hudega razmišljanja bi opazovalec našel boljšo rešitev kot liki na platnu, toda vedeti je treba, da je film v prvi vrsti prikaz odnosov v družini še posebej med očetom in hčerko, kot pa raziskovanje sveta poseljenega z zombiji.

Zgodba resda ne ponudi ničesar pretresljivega in lahko bi rekli, da se skozi film ne zgodi prav veliko. Maggie je zanimiv mali film, ki ponudi Arnolda v luči kot ga dosedaj še nismo videli. Sam izdelek je imel sicer veliko več potenciala in tudi zanimiva Schwarzeneggerjeva predstava ne izstopa tako od povprečja, da bi lahko povzdignila film na višji nivo. Je pa film zagotovo vreden ogleda za vse oboževalce avstrijskega ubijalskega stroja, ampak je po drugi strani tudi precej pozabljiv.

arnold-schwarzenegger-abigail-breslin-maggie

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
1 Komentar
najstarejše
novo najbolj všečkano
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x