Ogledano: Lucy (2014)
Metascore.com6.1
IMDB.com6.4
Rottentomatoes.com6.6
Filmstart.si6
Pozitivno
  • Dobra predstava igralcev
Negativno
  • Logika filma
  • Ni pravega antagonista
6.3Skupna ocena
Ocena bralcev: (10 Votes)
7.4

2014_07_Lucy-Movie-2014-PosterNaslov: Lucy
Premiera: V kinu od 21.8.2014 (Kolosej)
Žanr: Znanstvena fantastika, Akcija
Država: Francija
Igrajo: Scarlett Johansson, Min-sik Choi, Morgan Freeman, Analeigh Tipton
Režija: Luc Besson


OPIS:

Lucy trenutno prebiva v Tajvanu in pride v težek položaj, ko jo njen fant prisili v nevaren posel. Oddati mora namreč kovček gospodu Jangu, ki pa je, na njeno nesrečo, vodja zelo nevarne in velike mafijske organizacije, ki se ukvarja z preprodajanjem drog. Ko pride Lucy v mafijske roke, ji všijejo paketek nove substance v njen trebuh, ki ga mora prenesti v Evropo. Še preden pa pride do Evrope, ji paketek poči in droga prodre v njen krvni obtok. Lucy lahko posledično uporablja vse večji odstotek možganske kapacitete, kar ji omogoči nadnaravne sposobnosti.


FILMSTART. RECENZIJA:
Pozor: Besedilo vsebuje spoilerje, kateri lahko vplivajo na izkušnjo ob gledanju filma Lucy.

Režiser Luc Besson, kateri je že večkrat ustvaril močne ženske junakinje, v filmih kot so Nikita in Peti element, je za film Lucy stavil na Scarlett Johansson in prav je bilo tako. Scarlett Johannson odlično uprizori razvoj njenega lika, ki se najprej predstavi kot seksipilna žurerka, kasneje pa kot ženska verzija dr. Manhattana. Film se začne z občutkom starih Bessonovih filmov, kmalu pa zaide v superherojski spektakel, kjer lahko gledalci vsako logično razmišljanje opustijo. V prvi minuti filma slišimo monolog že superinteligentne Lucy, ki kritizira človeški poseg v naravo in zadeve, katere navadni človeški um ne razume. Na žalost monolog nima večjega pomena, saj se v zaključku filma Lucy nekako celo “poveže” v to kar v prvi minuti kritizira. Kljub temu se film začne zelo obetavno, ko vidimo še navadno in prestrašeno Lucy v rokah mafijskega šefa, katerega je uprizoril veliki korejski igralec Min-sik Choi. Min-sik Choi naredi odlično vlogo kot nevarni gangster, že prvi pogled na gospoda Janga nam da vedeti, da ima on vse niti v rokah. Žal pa vidimo ta lik v svojem sijaju samo v začetku filma, saj film izgubi glavnega antagonista oz. njegov močan vpliv, ko Lucy prejme svoje nadnaravne moči. Lucy opravi svoje maščevanje zelo hitro in se potem bori samo še proti ideologijam človeštva ter sama s sabo. Ko jo mafijska družba spet najde, to ne predstavlja velikih ovir za Lucy oz. jo komaj kaj zmoti. Lucy naredi v filmu kar nekaj dejanj, katera so vprašljiva za njen karakter, temveč služijo samo zabavi. Kot primer lahko vzamemo dejstvo, da terja Lucy kar nekaj nedolžnih življenj, čeprav ni potrebno. Ko pa se maščuje gospodu Jangu, pa ne poskrbi za konec njegovih dejanj, ampak ga samo “prestraši”. Takšno dejanje bi človek opravil zgolj za svoj ego, čeprav sama meni, da nima več takšnih in podobnih človeških lastnosti. Torej zakaj vidimo potem takšen obračun, in zakaj tako zgodaj v filmu? Kot sem že omenil v začetku, film se nekako izgubi v svoji logiki, predvsem v drugi polovici filma. Nas pa poskuša prepričati, z zelo resno atmosfero ter ponavljajočim nastopanjem Morgana Freemana, ki se ga v zadnjih časih pogosto uporablja kot osebo, katera nam vse lepo razloži. Komu bomo pa verjeli, če ne Bogu samemu iz filma Vsemogočni Bruce. Sicer pa film nima nobenega pretiranega zavlačevanja in nas zabava z vsako sceno, bodisi humorjem ali pa vizualnimi efekti. Po prvi polovici film izgubi polovico gledalcev, a ljubitelji znanstvene fantastike in vizualnih efektov vseeno najdejo svojo srečo.

lucy1

O avtorju

Founder & Admin

Portal Filmstart sem ustvaril zaradi ljubezni do filma in dolgočasja. Trenutno se nahajam v Seulu, kjer študiram korejščino, vendar v prostem času se vedno najbolj posvetim filmom. Zakaj filmom? Mislim, da tega ne znam razložiti. Enako bi me lahko vprašali, zakaj jem hrano.

Podobni prispevki

0 0 votes
Ocena novice
Subscribe
Obvesti me
guest
1 Komentar
najstarejše
novo najbolj všečkano
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] tako imamo precej povprečen izdelek. Za vse ki si želijo izvedeti o filmu še kaj več, si lahko TUKAJ ogledate recenzijo našega […]

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x