Ogledano: Knock Knock (2015)
Metacritic.com5.5
IMDB.com5
Rottentomatoes.com3.3
Filmstart.si4.2
Pozitivno
  • Keanu Reeves še kar dober v vlogi
  • Dokaj zanimiva igra zapeljevanja v prvi polovici filma
Negativno
  • Druga polovica filma ima veliko nesmisla
  • Slabo napisane antagonistke
  • Zgrešeno oz. slabo predstavljeno sporočilo filma
4.5Skupna ocena
Ocena bralcev: (1 Glasuj)
8.6

knock_knock_posterNaslov: Knock Knock
Premiera:
09.10.2015 (Svetovna premiera)
Žanr:
 Triler, misterij, kriminal
Država:
ZDA
Igrajo:
Keanu Reeves, Lorenza Izzo, Ana de Armas
Režija: Eli Roth


OPIS:

Danes je očetovski dan in kljub temu, da je Evan dober mož in oče dveh otrok, žal nima dovolj prostega časa, da bi se pridružil izletu, ki ga planira žena. Tako bo moral ostati sam doma, medtem ko se bo žena z otroci zabavala na plaži skozi vikend. Tako se začne vikend, ki bi moral biti dokaj miren za Evana, vse dokler ne dobi obiska dveh mladih lepotic.


FILMSTART. RECENZIJA:

Eli Roth je režiser, ki je zaslovel z grozljivko Cabin Fever leta 2002. Nadaljeval je s šokantno “krvavko” Krvavi hostel in zatem postal celo Tarantinov pomočnik. Medtem, ko mi je bil Cabin Fever še kar všečen, mi Krvavi hostel nikakor ni “sedel” in osebno sem bil vedno mnenja, da je Roth v tej panogi precenjen. Letos se je odločil presenetiti svoje oboževalce in posneti svoj prvi psihološki triler. V intervjuju je celo dejal, da je bil glavni lik napisan posebej za Keanua Reevesa, ter da želi s tem prikazati igralski talent, ki ga nosi ta igralec. Jaz pa si želim, da bi toliko pozornosti namenil tudi antagonistom. Zlikovci so namreč v trilerjih še najbolj pomembni in če so slabo napisani, bo film le težko uspel.

Režiser Eli Roth in Keanu Reeves

Režiser Eli Roth in igralec Keanu Reeves med snemanjem filma.

Torej Evan (Keanu Reeves) živi s svojo družino v luksuzni hiši. Po poklicu je arhitekt, njegova žena pa je umetniška kiparka. Skupaj imata dva otroka, ki sta tako zelo pridna, da sta Evanu za očetovski dan naredila celo torto. Enostavno idelana družina, ki jo v začetku filma lahko vidimo v vsej svoji perfekciji. Moram še posebej omeniti, kako klišejski začetek za grozljivke je to? Kakorkoli že, žena in otroci se kmalu odpravijo na izlet, Evan pa mora žal ostati doma, saj ima še veliko dela. Nekaj ur kasneje postane temno in zunaj lije kot iz škafa. Evan posluša glasno glasbo, pije vino in skicira stavbo, ko iznenada zasliši trkanje na vratih. Pred vrati ga čakata dve “luštni” in čisto premočeni deklini.

Kdor je videl napovednik, ve kaj sledi. Evan kot dober in pošten človek seveda pomaga in ju povabi v hišo, nakar ga začneta punci brez milosti osvajati. Evan se dolgo in dobro brani, vendar to ni dovolj. Tako podleže njunemu zapeljevanju in skupaj končajo v vročih kratkih prizorih. Doslej je film še kar zanimiv in ta seksi igra zapeljevanja postavi mnogo moralnih vprašanj. Kaj bi naredili vi, če bi se znašli v takšni situaciji?

Igralki Lorenza Izzo in Ana De Armas

Igralki Lorenza Izzo (levo) in Ana de Armas (desno).

Potem pa se začne druga polovica filma, kjer nas čaka ogromna sprememba značaja mladih antagonistk skupaj z zelo slabim igranjem. Samo gledanje teh karakterjev postane že prava muka. Ko sta začeli psihično zlorabljati Keanua Reevesa, ni bilo nobene napetosti. Občutek sem dobil, da gledam poceni B film in namesto psihopatk sem videl samo dve slabi igralki, ki se trudita igrati slabo napisana lika. Na koncu nam film končno pove skrivnostni motiv antagonistk, ki pa po kratkem premisleku nima neke logike. Ne bom čisto razkril motiva, ampak naj povem, da sta antagonistki napad pripravljali dalj časa. To je vključevalo tudi vohunjenje. Vendar ta informacija pokvari cel film, saj dobi vse skupaj še manj smisla. Ne vem kaj točno sta vohunili za njim…

Če želite videti dobro igro psihičnega mučenja, si poglejte film, kot je Funny Games, kjer sta lika zares psihopata, ki vam zlezeta pod kožo, Knock Knock pa si lahko ogledate, če ste željni videti vročega zapeljevanja. V tem primeru lahko vsaj v prvi polovici filma uživate. Kot lahko slutite, me film ni ravno navdušil. Če sem pravilno razumel sporočilo režiserja, nam želi povedati, da lahko tudi najboljši mož naredi tako grešno napako, pa čeprav ni kriv za to. Žal sem mnenja, da je bilo vse skupaj zgrešeno, vključno s sporočilom, ki ga nosi film. Knock Knock je imel potencial, ki pa ga je zapravil s slabimi antagonistkami.

O avtorju

Founder & Admin

Portal Filmstart sem ustvaril zaradi ljubezni do filma in dolgočasja. Trenutno se nahajam v Seulu, kjer študiram korejščino, vendar v prostem času se vedno najbolj posvetim filmom. Zakaj filmom? Mislim, da tega ne znam razložiti. Enako bi me lahko vprašali, zakaj jem hrano.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
1 Komentar
najstarejše
novo najbolj všečkano
DIARY
DIARY
4 leta nazaj

Se strinjam.Včeraj si ogledala film, ter drugo polovico filma igralki nastopata zelo klišejsko, izumetničeno, poceni. Potencialen film, ampak slaba izbira zasedbe. Tudi Keanu ni pokazal vsega svojega šarma. Zelo povprečno igranje, včasih se je zazdelo,kot da ga nastala situacija preveč ne razvname. Drugače pa zanimiva tema, predvsem ima moralno sporočilo.

1
0
()
x