Ogledano: Ubijalski intervju (2014)
Metacritic.com5.2
Rottentomatoes.com5.1
Filmstart.si5.5
Pozitivno
  • Film je ugledal luč sveta
Negativno
  • Drugo dejanje razvlečeno
  • Film ne ponudi nič novega
5.3Skupna ocena
Ocena bralcev: (10 Votes)
6.1

the-interview-2014.31431Naslov: Ubijalski intervju (The Interview)
Premiera:
24.12.2014 (ZDA)
Žanr:
Komedija, Akcija
Država:
ZDA
Igrajo:
James Franco, Seth Rogen, Randall Park
Režija:
Evan Goldberg, Seth Rogen


OPIS:

Dave Skylark ter Aaron Rapaport sta zvezdi priljubljene ameriške pogovorne oddaje, ki svojim gledalcem razkrije marsikatero skrivnost zvezdnikov. Sicer ima oddaja ogromno gledanost, a je v svoji stroki precej zasmehovana. Vse se spremeni, ko ju njun skriti oboževalec, severnokorejski voditelj Kim Jong Un, povabi v svojo domovino, da opravita z njim prvi mednarodni intervju. To je tudi izjemna priložnost, da CIA izvede atentat na zloglasnega diktatorja, za kar zadolžijo kar moža, ki bosta opravila intervju z njim.


FILMSTART. RECENZIJA:

Začetek filma je zelo obetaven, saj spoznamo oba glavna lika ter koncept njune zabavne oddaje. Glavna junaka sta si med seboj zelo različna. Dave (James Franco) je ne prav bistri voditelj oddaje, medtem ko je Aaron (Seth Rogen), urednik šova, precej bolj resna oseba. Franco in Rogen zopet ponovita svoj »bromance« iz njunih prejšnjih sodelovanj, saj sta neločljiva prijatelja kar precej rada ponovita. Novinarja se nato odpravita v Pjongjang, da opravita intervju njunega življenja. Med dogodivščino oba spoznata svoji sorodni duši (Aaron se zaljubi v vojaško častnico, medtem ko se Dave nepričakovano spoprijatelji s Kimom). Predvsem prizori druženja med Daveom ter Kimom (Randall Park) so eden izmed vrhuncev dogajanja. Definitivno so ustvarjalci za te prizore našli navdih pri druženju Kima s košarkarskim superzvezdnikom Dennisom Rodmanom. Za trenutek se nam zazdi, da je morda zloglasni diktator prav prijetna oseba, toda nato le pokaže svoj pravi obraz.

James Franco;Seth Rogen

Film kot celota, razen drzne osnove za zgodbo, ne ponudi prav ničesar novega. Zdi se nam kot, da smo vse skupaj že velikokrat videli, toda morda le v boljši izvedbi. Ena redkih hollywoodskih komedij, ki nam ponudi nekaj podobnega ter ne razočara je Tropski vihar izpred nekaj let. Žal se mu Intervju ne približa, kar je škoda glede na potencial, ki ga je imel. Vse skupaj še ne pomeni, da je film slab. Je sicer tipična komedija Setha Rogena in njegovega klana, toda po ogledu ostane priokus, da ni na nivoju nekaterih prejšnjih filmov, kot je recimo Konec je tu.

Intervju je razburkal filmsko ter politično srenjo že pred svojim izidom. Najverjetneje ste vsi seznanjeni s hekerskim vdorom v filmski studio Sony ter obotavljanjem Sonyja glede izida filma v kinematografih. Film je sedaj le ugledal luč sveta in lahko rečemo, da je bila vsa ta farsa okoli njega neupravičena. Konec koncev je to komedija dveh navdušenih kadilcev marihuane, ki ustvarjata filme za občinstvo in ne za kritike. Ogled priporočam vsem oboževalcev Setha Rogena in vam svetujem, da pozabite na kontroverznost, ki obkroža film že vse od njegovega nastajanja.

Randall Park

*Opomba:
Pri oceni nismo upoštevali strani imdb.com, saj je v znak podpore pravici do svobode govora ocena trenutno nenavadno visoka. Podporniki so film namreč ocenili z 10, ne glede na kvaliteto samega filma.

O avtorju

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
2 komentarjev
najstarejše
novo najbolj všečkano
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Ogledano: Intervju (2014) […]

trackback

[…] za odlično filmsko adaptacijo. Te adaptacije z veliko potenciala se bo lotil igralec James Franco (Ubijalski intervju, 127 ur), ki bo upodobil čudaškega Wiseauja in bo film tudi režiral. Za vlogo omenjenega Sestera […]

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x