Ogledano: Hitri in drzni 7 (2015)
Metacritic.com6.6
IMDB.com7.4
Rottentomatoes.com8.1
Filmstart.si7.6
Pozitivno
  • Neumna vendar zabavna akcija
  • Režiser James Wan
  • Zelo lep zaključek in slovo Paulu Walkerju
Negativno
  • Težave s scenarijem
7.4Skupna ocena
Ocena bralcev: (9 Votes)
9.2

_1423249794Naslov: Hitri in drzni 7 (Furious 7)
Premiera:
2.4.2015 (Slovenija)
Žanr:
 akcija, kriminal
Država:
ZDA
Igrajo:
Vin Diesel, Paul Walker, Jason Statham, Dwayne Johnson
Režija: 
James Wan


OPIS:

V sedmem delu franšize Hitri in drzni se zgodba odvija po dogodkih iz šestega dela, hkrati pa je prehitela paralelno zgodbo iz tretjega dela Tokyo drift. V šestem delu je Dominicova ekipa lovila nevarnega kriminalca Owena Shawa (Luke Ewans). Sedaj, ko je Owen premagan in leži pohabljen v bolnišnici, pa se je njegov zlobni brat Deckard Shaw (Jason Statham) odločil poiskati in pokopati Dominica ter njegovo ekipo. Dominicova in Brianova družina sedaj nista več na varnem in preostane jima samo, da se še enkrat zberejo skupaj in soočijo z Owenovim bratom.


FILMSTART. RECENZIJA:

Hitri in drzni 7 je imel tudi v Sloveniji zelo dobro sprejeto premiero. Paul Walker je vedno bil simpatičen igralec in zagotovo je mnogo ljudi šlo v kino prav zaradi njega. Vendar polne dvorane niso bile samo zaradi Paulovega slovesa, temveč prav tako zaradi priljubljenosti franšize Hitrih in drznih. Dejstvo, da so filmi bili z vsakim delom boljši je poskrbelo tudi za neko stopnjo pričakovanj. Zaradi Walkerjeve smrti med snemanjem sem mislil, da ga bo videti manj. Imel je vseeno kar veliko pojave in tudi samostojnih akcij. Žal pa je v nekaterih prizorih deloval kot da ni tam. Razlog je seveda prav ta. Nekaj prizorov je odigral Paulov brat, v drugih prizorih so ga računalniško vgradili v sceno. Tako je imela ena glavnih vlog tudi zelo malo dialoga in pravega igranja.

drzni1

Kot sem že omenil je film drznejši od prejšnjih delov in to občutno. Ni potrebno posebej razlagati kako neumne so akcije, ki jih v njem odigrajo. Ampak to filmu prav nič ne škodi. Cela franšiza se je po malem spreminjala z vsakim delom in očitno so z izkušnjami našli sami sebe. Prvi filmi so delovali bolj resno, imeli več drame in manj akcije. Vendar večina se nas strinja, da franšiza deluje veliko bolje z odštekano akcijo, dekleti v kopalkah, hitrimi avtomobili in zgodbo o prijateljstvu/družini. Vsekakor je to perfektni film za prijateljske skupine, ki znajo uživati v akcijskih filmih.

Jason Statham je tokrat igral glavnega antagonista. Bil je pravi za to vlogo, saj zna zelo dobro prodati nevarnega in nedotakljivega morilca. Imel je odlične spopade tako z Dominicom (Vin Diesel) kot z Hobbsom (Dwayne Johnson). Želel bi si več takšnih scen, predvsem Hobbsa. Vidimo ga namreč samo dveh akcijskih scenah, ki pa so mi tudi najbolj ostale v spominu. Dwayne Johnson je naredil iz svojega lika prav simpatičnega superheroja, čeprav nerealističnega.

furious-7_trailer-2_deutsch

Pohvaliti je potrebno tudi režiserja Jamesa Wana, ki je znan kot eden boljših režiserjev grozljivk. Vendar tudi v takšnem akcijskem spektaklu se je izkazal. Čeprav ima akcija hitre reze, kar je znano kot slaba in lahka režiserska metoda za pretepaške scene, je vseeno s premikanjem kamere dodal nek svoj čar. Ko je lik padel čez stol, je tako padla tudi kamera, kar me je spomnilo na film Raid 2.

Žal pa film ni imel tako dobrega scenarija. Znano je, da je scenarij trpel zaradi izgube Paula, saj so ga morali spreminjati in na novo uskladiti. Celo malo smešno se zdi, če pomislimo kako se je na koncu zaključilo maščevanje Shawovega brata. Glavni cilj naših herojev v filmu je bil namreč Deckard Shaw in način kako so ga konec koncev premagali se ni čisto nič povezovalo s celotnim dogajanjem in planiranjem tekom filma. Prav tako smešno je bilo neprestano pojavljanje Shawa. Našel jih je namreč povsod, pa tudi če so bili na skrivni misiji. Vprašanje kdo je plenilec in kdo plen je bil na vsezadnje čisto nepotreben. Pa če smo sedaj že pri končnem spopadu naj omenim še to, da le ta ni bil tako spektakularen in odbit kot vse ostale akcije med filmom. S tem ni dosegel vrhunca in se je posledično vlekel, pa čeprav sta imela Hobbs in Dominic odlične scene.

Paul-Walker

Ko se je noro dogajanje zaključilo je prišlo do velikega preobrata in prejeli smo zelo čustven konec. Ne želim izdati preveč, vendar ima konec zelo veliko težo, saj govori o Paulu Walkerju, kateremu je film tudi posvečen. Gledalce ne pusti ravnodušne in je zaradi tega postal eden najlepših filmskih zaključkov. Film je zelo zabaven, humorističen, a vendar tudi žalosten in od nas dobi zelo veliko priporočilo. Paul Walker, počivaj v miru!

O avtorju

Founder & Admin

Portal Filmstart sem ustvaril zaradi ljubezni do filma in dolgočasja. Trenutno se nahajam v Seulu, kjer študiram korejščino, vendar v prostem času se vedno najbolj posvetim filmom. Zakaj filmom? Mislim, da tega ne znam razložiti. Enako bi me lahko vprašali, zakaj jem hrano.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
4 komentarjev
najstarejše
novo najbolj všečkano
trackback

[…] s filmi kot so Jurski svet (Jurassic World), Petdeset odtenkov sive (Fifty Shades of Grey) ter Hitri in drzni 7 (Furious 7) v zadnjem mesecu so pa kraljevali z animiranimi Minioni (Minions) ter biografsko Zgodbo o N.W.A. […]

trackback

[…] Ravno težavni Diesel je kamen spotike pri dosedanjih kandidatih. James Wan, ki je sicer režiral zadnji del je že zavrnil morebitno ponovno sodelovanje, saj se želi posvetiti svojim projektom (med drugim […]

trackback

[…] stolčkom bo ponovno sedel malezijski režiser James Wan, ki je pred tem režiral tudi filme  Hitri in drzni 7, Zakleti: Novo poglavje in prvi del Žage. Če bo film segel do kolen svojega predhodnika bomo […]

trackback

[…] bratoma so uspešno integrirali Walkerjevega lika Briana O’Connerja v sedmem filmu Hitri in Drzni. Film je bil kritično in finančno zelo uspešen, hkrati pa so oboževalcem franšize […]

4
0
()
x