Ogledano: Heroes Reborn (2015)
Imdb.com7.3
Metacritic.com5.3
Rottentomatoes.com4.3
Filmstart.si7.5
Pozitivno
  • Vrnitev nekaterih originalnih likov
  • Veliko akcije
  • Za napetost je dobro poskrbljeno
Negativno
  • Novi liki nas ne navdušijo
  • Samo 13 delov
  • Verjetno samo ena sezona
6.1Skupna ocena
Ocena bralcev: (0 Votes)
0.0

heroes rebornNaslov: Heroes Reborn
Premiera: 24. 9. 2015 (ZDA)
Žanr: znanstvenofantastična drama
Država: ZDA
Igrajo: Jack Coleman, Zachary Levi, Robbie Kay, Kiki Sukezane, Ryan Guzman
Ustvarjalec: Tim Kring


OPIS:

Pred letom dni se zgodi huda eksplozija v Odessi v Teksasu, ki mesto zdesetka. Skupina antagonistov za dejanje okrivi posameznike s posebnimi zmožnostmi (heroje), saj jih želi ugonobiti. Ker so antagonisti številni in precej močni, so junaki ogroženi, zato se morajo najti in združiti svoje moči.


FILMSTART. RECENZIJA:

Heroes Reborn temelji na idejni zasnovi znanstvenofantastične serije Heroes, ki smo jo lahko gledali v štirih sezonah od leta 2006 do leta 2010. Žal se je slednja zaključila neuspešno, saj se pravzaprav niti ni zaključila. Pri nekaterih serijah – ko že vedo, da jih bodo ukinili – pripravijo vsaj odgovore na obstoječa vprašanja in pohitrijo celotno dogajanje, četudi ni v skladju s prvotno začrtanim scenarijem, samo da bi serijo zaključili na način, kot se spodobi. Serija Heroes se ni končala tako; bila je ukinjena oziroma kar prekinjena, kar je privedlo do razočaranja oboževalcev, saj nis(m)o dobili zaključka. Nekje na začetku tretje sezone se je tudi močno izpridila, a oboževalci smo ostali. Dejstvo je, da je idejna zasnova takšna, da je bila vredna spremljanja, vsaj če smo bili željni odgovorov. Dogajanje je bilo kljub vsem spodrsljajem vseeno napeto in podkrepljeno z izredno gledljivimi posebnimi učinki in zanimivimi liki, ki so jih v času štirih sezon kar precej uvedli, a žal je v četrti sezoni še globlje zabredla, tako da zanjo ni bilo več upanja. Zvesti oboževalci smo bili tako oropani za serijo, saj je navkljub željam in prošnjam za ponovno oživitev ustvarjalec oziroma idejni nosilec Tim Kring ni mogel postaviti nazaj na noge. Se je pa spomnil novega načrta.

The-Cast-of-Heroes-Reborn

Po petih letih mirovanja si je izmislil popolnoma samostojno mini serijo, ki pa se do te mere dotika originalne serije, da je ni mogoče gledati brez poznavanja dejstev slednje, saj so določeni liki – ki se začnejo pojavljati šele iz dela v del, torej postopoma – isti. Idejna zasnova vsaj delno tudi ostaja ista – na svetu so med živa bitja integrirani izbrani posamezniki, ki naj bi rešili svet. Ti posamezniki imajo posebne nadčloveške zmožnosti, in sicer vsak drugačno. Videti so kot navadni občani, zato jih je v množici težko razločiti od običajnih ljudi. Vendar pa se je skupina antagonistov v rebootani seriji le dokopala do načina, kako jih najti, saj jih želi uničiti. Zakaj? Zanje ti posamezniki predstavljajo grožnjo, zato jih hočejo pogubiti. Seveda pa njihove namere niso utemeljene in zdi se, da so junaki zares ogroženi. Skupina antagonistov je številna in precej močna, zato se morajo junaki najti in združiti svoje moči. Nasprotni pol je namreč kriv za eksplozijo v Odessi v Teksasu, ki je zdesetkala mesto, krivdo so pa seveda naprtili ravno njim. Ti posamezniki s posebnimi zmožnostmi so v novi seriji poimenovani z izrazom evos (evolved humans) in so za razliko od originalne verzije obravnavani precej negativno.

HEROES REBORN -- "Awakening" Episode 101 -- Pictured: Kiki Sukezane as Miko Otomo -- (Photo by: Christos Kalohoridis/NBC)

Trenutno, tj. do decembra 2015, je izšlo deset delov, po zimski pavzi pa nas čakajo le še trije. Kakšen bo razplet v tako pičlem času, je seveda uganka, še večja uganka pa je, zakaj se je Kring sploh odločil posneti táko zares miniaturno serijo – skupaj bo vsebovala le 13 delov –, saj ne prikazuje zaključka originalne serije. Večina novouvedenih likov ni simpatična in zdijo se kot vsiljivci. Na originalne like smo bili seveda navajeni, Heroes Reborn pa jih ponovno prikaže bolj malo. Tako se vrnejo le Noah Bennet, Haitijec, Hiro Nakamura, Mohinder, Angela, Matt Parkman in Micah Sanders. Res škoda, da se jih ne povrne še več, še bolj žalostno pa bo, če se bo zadeva s prvo sezono resnično končala. Ugibanja o drugi sezoni sicer so, a žal zdaleč nepotrjena. Mini serija Heroes Reborn sicer je gledljiva, saj je izredno napeta, a če bo 13 delov vse, kar si bomo od nje lahko nadejali, je Kring brcnil v temo. Tak načrt je porazen, saj bomo znova razočarani. Želimo si več. Pa bomo to dobili?

Heroes-Reborn-Jack-Coleman-Noah-Bennet-Brave-New-World

O avtorju

Vesna Videnovič
Copy Editor & Copy Writer

Filmstartu sem se pridružila zato, ker so nujno potrebovali lektorico. Sicer pa tudi sama že deset let pišem filmske kritike, tako da smo se zaradi skupnega interesa – čezmernega gledanja filmov – hitro ujeli. Ko ne gledam filmov, fotografiram, lektoriram, prevajam in se prehranjujem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x