Ogledano: Get Hard (2015)
Metacritic.com3.4
Imdb.com6.1
Rottentomatoes.com2.9
Filmstart.si6.3
Pozitivno
  • Will Ferrell in Kevin Hart imata dobro kemijo
  • na trenutke je humor odličen...
Negativno
  • včasih je pa humor slab
  • skrajno predvidljiva zgodba
4.7Skupna ocena
Ocena bralcev: (1 Glasuj)
5.4

get_hard_xlgNaslov: Get Hard
Premiera:
27.3.2015 (Slovenija)
Žanr:
 komedija
Država:
ZDA
Igrajo: 
Will Ferrell, Kevin Hart, Alison Brie, Craig T. Nelson
Režija: 
Etan Cohen


OPIS:

Milijonar James King je obtožen prevare in poneverbe, zato ga sodišče obsodi na 10 let zaporne kazni v strogo varovanem Sanu Quentinu. V 30 dneh se mora King, ki javejn življenja na visoki nogi, pripraviti na trdo zaporniško življenje. Tega pa ne more storiti sam, zato se za pomoč obrne na čistilca avtomobilov Darnella, za katerega je zmotno prepričan da je vajen zaporniškega življenja samo zaradi njegove barve kože. Za 30.000 dolarjev je Darnell pripravljen sprejeti to nalogo, kljub temu da o zaporih ve enako kot njegov novi vajenec.


FILMSTART. RECENZIJA:

Get Hard je film katerega, nismo uspeli ujeti v kinodvoranah zaradi časovne stiske in ker so bili takrat bolj zanimivi filmi na naših radarjih. Get Hard je komedija v kateri imata glavno vlogo komična igralca Will Ferell ter Kevin Hart. Hollywood t.i. “buddy” komedije izdeluje kot po tekočem traku, zato sem pred gledanjem filma imel zelo nizka pričakovanja, kljub temu, da sem velik oboževalec filmov Willa Ferella.

maxresdefault

Will Ferrell kot James King in Kevin Hart kot Darnell.

Willov Ferrellov lik James King je obtožen poneverbe in je obsojen na 10 let zapora v strogo varovanem zaporu. Ker je vajen življenja na visoki nogi, se mora pripraviti na težko zaporniško življenje ki ga bo čakalo čez 30 dni. Za pomoč pri tej nalogi prosi Darnella, za katerega zmotno misli, da je vajen zaporniškega življenja, zaradi barve njegove kože. Če bi katerakoli druga igralca prevzeli ti dve vlogi bi film bil katastrofa, vendar Ferell in Hart sta tako dobra v vlogah in njuna kemija je odlična, zato to zgodbo kupimo, ne glede na to kako absurdna je. Hart in Ferell sta največji plus filma in njun komični “tajming” je tudi odličen. Humor prikazan v filmu pa zagotovo ni za vsakega, saj je veliko šal na rasne stereotipe (to je vendarle Ferrell film). Prizori, ko Darnell pripravlja Jamesa na zaporniško življenje so daleč najboljši trenutki v filmu.

Film ni brez svojih hudih pomankljivosti. Največja med njimi je ta, da je film izredno predvidljiv. Get Hard sledi “buddy film” receptu preveč natančno, zato res ni nobenih presenečenj v filmu. V filmu sta tudi prisotna antagonista, ki ju sicer igrata nadarjena igralca Alison Brie ter Craig T. Nelson, vendar filmu ne doprineseta ničesar in sta zato, zapravljena v filmu (Alison Brie vsaj zelo dobro izgleda v filmu). Omenil sem, da je humor večina časa zelo dober, vendar se ne obnesejo čisto vse šale dobro. Nekatere šale so bile zelo poceni in so se med filmom prepogosto ponavaljale. Prizori, kot ti v getu so bili daleč najslabši, ker sem to videl že neštetokrat v drugih filmih in frazo “get hard” so uporabili tolikokrat v filmu, da neha biti smešna ampak nadležna.

1280x720-6WC

Trening montaža je eden izmed najboljših prizorov v filmu.

Če povzamem, je Get Hard komedija, katere mi ni žal da sem jo pogledal doma v udobju naslonjača, vendar bi mi pa zagotovo bilo vsaj malo \al, če bi film gledal v kinu. Če ste oboževalci Ferrella in/ali Harta je film vreden ogleda. Humor je preprost, vendar večkrat kot ne deluje in glavna igralca imata dobro kemijo.

O avtorju

Vedno sem si želel ustvariti kakšen kanal na YouTubu, kjer bi kritiziral filme ali komentiral najnovejše filmske novice. Žal mi je strah pred kamero venomer preprečeval te sanje. Vendar mi je nekega dne Jure predstavil Filmstart in nemudoma sem bil navdušen nad idejo, da bi pisal članke za ta portal. 10 mesecev pozneje se še zmeraj mučim z vejicami, vendar mi David in Jure kljub temu dovolita opravljati to, kar sem si od nekdaj želel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x