Ogledano: Dežela jutrišnjega dne: Svet onkraj
Metacritic.com6
Imdb.com6.6
Rottentomatoes5
Filmstart.si8.3
Pozitivno
  • odlične igralske predstave
  • vizualno impresiven svet
  • zabavna in originalna zgodba
Negativno
  • Slabi antagonisti
  • lik Clooneya malo preveč klišejski na začetku
  • malo preveč pridigarski
6.5Skupna ocena
Ocena bralcev: (2 Votes)
8.2

Dežela jutrišnjega dne: Svet Onkraj je eden takih fillmov, za katerega je najbolje da nič ne veste preden ga začnete gledati. Tudi napovedniki ne povedo veliko o zgodbi za razliko od mnogih drugih napovednikov, ki so izšli pred krakim (gledam tebe Terminator: Genisys), kar pomeni da bi se dejansko morali zelo potruditi da bi si pokvarili zgodbo filma. Dežela jutrišnjega dne je dobila svoj navdih po istoimenski atrakciji iz Disneyevega zabaviščnega parka, tako kot je navdih dobil tudi film Pirati s Karibov.

Tomorrowland-2015-5

Britt Robertson kot Casey Newton.

Kot sem rekel, je najbolje da o filmu ne veste skoraj ničesar. Najstnica Casey Newton nekega dne v svoje posedovanje dobi neznano priponko, ki ima moč da odpelje osebo v neznani futuristični kraj. Da bi izvedela več o tej priponki mora najti Franka Walkerja, ki ga igra George Clooney, ki je v preteklosti tudi imel tako priponko.

Dežela jutrišnjega dne je popolnoma originalen film, kar je zelo osvežujoče v dobi nadaljevanj, remakeov ter rebootov. Je znanstvena fantastika v kateri lahko uživajo tako mlajši kot tudi starejši, kljub temu da je to v prvi vrsti Disney film.

Zgodba je zelo zanimiva ter zabavna. Tempo filma je odličen in 130 minut mine brez kakršnegakoli dolgočasnega trenutka. V recenziji za Thor sem napisal, da so bili prizori v Asgardu najbolj zanimivi in da so prizori v našem svetu bili dokaj dolgočasni. Vizualno je sicer kraj Tommorowland dosti bolj impresiven, vendar prizori v našem svetu so enako zanimivi, kot ti onkraj našega. K uživanju filma zelo pripomore junakinja filma Casey, ki jo odlično igra Britt Robertson. Čeprav igra 25-letna igralka v filmu 16-letno najstnico, tega ne boste opazili, dokler ne boste šli prebrati njeno IMDB stran (tako kot sem jaz zdaj). Casey je lik, ki ti nemudoma priraste k srcu in navijaš zanjo čez celoten film. Pohvaliti je treba tudi Georgea Clooneya, ki je zelo dober v vlogi Franka Walkerja, vendar malo predolgo za moj okus igra klišejsko zagrenjenost, ki sem jo videl prevečkrat že v drugih filmih. Raffey Cassidy, ki igra deklico Atheno je tudi več kot prepričljiva v filmu in ima dobro kemijo tako z Georgeom Clooneyem ter Britt Robertsonovo.

Tomorrowland_(film)_97

Raffey Cassidy kot Athena ter George Clooney kot Frank Walker.

Velik minus v filmu so žal antagonisti. Nočem iti v podrobnosti, vendar glavni antagonist in njegova motivacija zakaj počne to kar počne je zelo klišejska. Tudi njegovi podrejeni so absurdno smešni (ne na dober način), vendar je pa možnost, da se bodo nekaterim zdeli strašni (tako kot so nekaterim strašni klovni). Hkrati pa je film proti koncu malo preveč pridigarski. Sporočilo filma bi lahko povedali malo bolj subtilno, kot so tukaj.

Disney je ustvaril zelo zabaven in vizualno impresiven film. Filmu zelo pripomore odllična igralska zasedba ter režija Brada Birda (Neverjetni, V višave, Misija: Nemogoče- protokol duh). Na trenutke je lahko film dokaj temačen s svojo vsebino, vendar je film gledan kot celota zelo optimističen (kar je čedalje manj pogosto videti v filmih). Dežela jutrišnjega dne ni brez napak, vendar kljub temu je film zelo vreden ogleda.

O avtorju

Christoffer Larsson

Vedno sem si želel ustvariti kakšen kanal na YouTubu, kjer bi kritiziral filme ali komentiral najnovejše filmske novice. Žal mi je strah pred kamero venomer preprečeval te sanje. Vendar mi je nekega dne Jure predstavil Filmstart in nemudoma sem bil navdušen nad idejo, da bi pisal članke za ta portal. 10 mesecev pozneje se še zmeraj mučim z vejicami, vendar mi David in Jure kljub temu dovolita opravljati to, kar sem si od nekdaj želel.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x