Ogledano: Cop Car (2015)
Metacritic.com6.4
Imdb,com6.5
Rottentomatoes.com7.8
Filmstart.si7.2
Pozitivno
  • Kevin Bacon
  • minimalističen pristop s polno suspenza
Negativno
  • Nesimpatični liki
  • Ton in stil filma zavijeta s smeri na koncu
7Skupna ocena
Ocena bralcev: (3 Votes)
4.1

cop-car-poster-gallery

 

Naslov: Cop Car
Premiera:
7.8.2015 (Slovenija)
Žanr:
 kriminal, triler
Država:
ZDA
Igrajo:
Kevin Bacon, James Freedson-Jackson, Hays Wellford
Režija: 
Jon Watts


OPIS:

Desetletnika Travis (James Freedson-Jackson) in Harrison (Hays Wellford) sredi jase najdeta zapuščen policijski avto in se odločita oditi na vožnjo. Toda otroka ne vesta, da avto pripada lokalnemu šerifu (Kevin Bacon), ki se ob strani ukvarja tudi s kriminalom in tako se prične smrtonosna igra lova.


FILMSTART. RECENZIJA:

Policijski avto (Cop Car) je film še dokaj neuveljavljenega režiserja Jona Wattsa, ki se bo v prihodnosti spoprijel z rebootom Spidermana, ki bo tokrat nadzarovan s strani studija Marvel. Zanimivo je, da ustvarjalci obljubljajo precej lahkotnega Človeka-pajka, toda Wattsov Policijski avto je nadvse temačen triler in na trenutke precej neprijeten na ogled. Če bo Watts uspešno opravil preskok iz neodvisnega filma k visokoproračunskemu bomo videli v prihodnosti, toda zaenkrat se vrnimo v sedanjost in k njegovemu aktualnemu filmu.

Sama zgodba filma je izredno minimalistična in nadvse enostavna, toda izvedba le-te je izredno dobra. Policijski avto je izredno napet triler in je brez pretiravanja v samem vrhu te prvine letošnjega leta. Nekateri prizori spravijo gledalca skorajda ob živce (v dobrem smislu seveda), kar se še najbolje občuti ob prizorih otrok z orožjem, kjer se mladeniča naivno igrata s pištolami ter mitraljezi. K suspenzu pripomore tudi nadvse tiho vzdušje, ki spominja na filme bratov Coen kot sta Ni prostora za starce (No Country for Old Men) in Fargo.

1401x788-000050.5997.CopCar_still4_HaysWellford_JamesFreedsonJackson__byMatthewJLloyd1

Edino res slavno ime, ki sodeluje v filmu je igralec Kevin Bacon, ki naravnost blesti v vlogah kot je bila ta v filmu. Obrazni izrazi, živčnost ter telesna mimika, ki delujeta na trenutke strašljivo so prijemi, ki jih je Bacon že uporabil v filmih kot je recimo Prestopniki (Sleepers). Definitivno je treba igralcu priznati, da je ena najsvetlejših točk filma in veliko pripomore k končnemu izdelku.

Toda kar filmu na eni strani pomaga, mu tudi na žalost malo škoduje. Lika obeh otrok, ki sta sicer odigrana več kot korektno sta precej nesimpatična in sprejemata zelo neumne odločitve. Resda to pripomore k samim situacijam v filmu, toda na trenutke se zdi, kot da ne vsebujeta trohice pameti in tudi gledalec se težko poizstoveti in navija zanju. Manjša pomankljivost je tudi zaključek filma, ki zavija iz poti napetega trilerja v smer navadnega B-filma in tudi konec zgodbe se zdi malce prazen in antiklimatičen.

Če pod vse skupaj potegnemo črto je Policijski avto eden boljših trilerjev letošnjega leta, ki je na filmski zemljevid postavil režiserja Wattsa in nas spomnil na odlične igralske predstave Kevina Bacona. Tudi igralni čas je idealen, saj film kljub nadvse minimalističnem pristopu mine hitro, kar je v nasprotju z izdelki podobnega kova. Zanimivo bo videti, kam lahko seže režiser Watts in upam, da se lahko veselimo podobnih njegovih filmov tudi v prihodnosti.

maxresdefault (2)

O avtorju

Jure Konestabo
Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Podobni prispevki

Subscribe
Obvesti me
guest
0 komentarjev
0
()
x