ZAČETKI PORTALA FILMSTART.

Ideja o Filmstartu se je pojavljala v naših mislih že kar nekaj časa, po pravici povedano nekaj let. Dne 6. 8. 2014 smo se končno opogumili, kupili domeno in postavili spletni portal vsem na voljo. Zdaj je prvo leto mimo in nabrali smo kar nekaj odličnih izkušenj. Izkušnje in zadovoljstvo ob pisanju člankov so največji dobiček, ki ga prejmemo. Vse skupaj seveda financiramo sami člani Filmstarta in skrbimo za karseda najboljšo kakovost. Za vsako stran porabimo veliko truda in prostega časa, vendar se nam vse to vrne s kakšnim pozitivnim komentarjem ali samo vašim obiskom. Konec koncev pa je Filmstart portal od filmskih oboževalcev za filmske oboževalce.

PISANJE FILMSKIH RECENZIJ

Velik del portala so filmske recenzije. Ocenjujemo predvsem nove, aktualne filme. Pri recenzijah je treba razumeti, da ocena ni vse. Pravzaprav so recenzije subjektivne in oceno določi pisatelj. Ker pa imamo več pisateljev, se lahko tudi kriteriji temu primerno spreminjajo. Pomembnejši del recenzije so naši zapiski pozitivnih in negativnih mnenj, glede katerih se pa lahko vsak posameznik odloči, ali se bo z njimi strinjal ali ne.

Za bolj realne ocene smo se odločili za sistem skupnih ocen. Skupna ocena, ki je vidna v recenzijah, je seštevek naše ocene z ocenami treh večjih filmskih portalov (Rottentomatoes, IMDb, Metacritic).

Mr. DK

Founder & Admin

Portal Filmstart sem ustvaril zaradi ljubezni do filma in dolgočasja. Trenutno se nahajam v Seulu, kjer študiram korejščino, vendar v prostem času se vedno najbolj posvetim filmom. Zakaj filmom? Mislim, da tega ne znam razložiti. Enako bi me lahko vprašali, zakaj jem hrano.

Najljubši film tega desetletja: Ker rad presenečam ljudi, bom izbral kar film Nicolasa Winding Refna Vozi! (Drive) iz leta 2011.
Najljubši žanri: Triler, fantazijski, črna komedija.
Guilty pleasure: Mars napada (Mars Attacks!).

Mr. JK

Main Editor, Public Relations

Sovražim, kadar pojem vse kokice v prvih desetih minutah filma! Šalo na stran. V prostem času študiram kemijo, sicer pa filme obožujem že od malega in sedaj imam tudi priložnost, da o njih kaj zapišem.

Najljubši film tega desetletja: Uf, težka naloga, in sicer se odločam med filmoma Vzpon Viteza teme (The Dark Knight Rises) in Pobesneli Max: Cesta besa (Mad Max: Fury Road).
Najljubši žanri: Znanstvena fantastika, akcija, mafijski.
Guilty pleasure:  Rocky IV. Kakšen Gorbačov, Sylvester Stallone je sprožil propad Sovjetske zveze!

Mr. CL

Vedno sem si želel ustvariti kakšen kanal na YouTubu, kjer bi kritiziral filme ali komentiral najnovejše filmske novice. Žal mi je strah pred kamero venomer preprečeval te sanje. Vendar mi je nekega dne Jure predstavil Filmstart in nemudoma sem bil navdušen nad idejo, da bi pisal članke za ta portal. 10 mesecev pozneje se še zmeraj mučim z vejicami, vendar mi David in Jure kljub temu dovolita opravljati to, kar sem si od nekdaj želel.

Najljubši film tega desetletja: Resnično bi lažje navedel najljubši film vseh časov. No, ker sem zvest pravilom, bi izbiral med Varuhi galaksije in Scorsesejevim Volkom z Wall Streeta (The Wolf of Wall Street).
Najljubši žanri: Znanstvena fantastika, fantazijski, akcija.
Guilty pleasure: Mamma Mia! Koliko filmov ste gledali, kjer lahko vidite Jamesa Bonda peti? Plus ABBA …

Mr. NB

Copy Editor & Copy Writer

Obožujem dobre filme. O njih zelo rad debatiram, zato se me je v bolj "laičnih" krogih prijel sloves filmskega poznavalca in filmofila. Prijatelji me radi vprašajo, kateri film jim priporočam. Zaradi omenjenega in zaradi dejstva, da pisanje spodbuja razmišljanje, sem se pridružil ekipi Filmstart. Ko ne gledam filmov, sem sicer sveže pečeni zdravnik, ker pa ta poklic za razliko od filma domišljiji ne pušča ravno odprte poti, je projekt Filmstart zame toliko bolj dobrodošel.

Najljubši film tega desetletja: Ker nisem prepričan, ali Izvor (Inception) tehnično gledano spada pod to desetletje, bom drzno izbral filma Kotlar, Krojač, Vojak, Vohun (Tinker Tailor Soldier Spy) in Django brez okovov (Django Unchained).
Najljubši žanri: Misteriozna drama, triler.
Guilty pleasure: Verjetno kakšno vsesplošno slabo sprejeto nadaljevanje. Recimo Boter 3 (The Godfather: Part III) ali pa Podli fantje 2 (Bad Boys II).

Mr. NR

Copy Writer

Človek tisočerih zanimanj in interesnih dejavnosti, ki si v svojem življenju z veseljem ogleda tudi kakšen film. Zaslug za veselje do pisanja pa ne pripisujem svoji srednješolski profesorici slovenščine.

Najljubši film tega desetletja: Vrvež v moji glavi (Inside Out) ali pa Django brez okovov (Django Unchained).
Najljubši žanri: Znanstvena fantastika, animirani, zgodovinski.
Guilty pleasure: Pripravnika (The Internship).

 

Če bi se radi pridružili ekipi Filmstarta ali samo sodelovali z nami, mogoče pa imate kakšno idejo, pripombo ali pohvalo. V vsakem primeru nam lahko pišete na različne mogoče načine:

Če želite pisati posameznemu avtorju, pa lahko dobite več kontaktnih informacij pod zavihkom Ekipa.


Widget not in any sidebars

V KRATKEM..